Gość Criss Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam koledzy. Mam problem ze swoim nissanem sunny N14, mianowicie jest to stukanie jakby w ukladzie kierowniczym slyszalne w srodku przy ruszaniu kierownica przy zgaszonym silniku szybkimi ruchami w prawo i w lewo, jest to rowniez slyszalne przy wlaczonym silniku. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 luzy masz Pan w układzie kierowniczym. Opcji może być kilka, końcówki drążków kierowniczych, maglownica itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Criss Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Problem jest w tym ze bylem u mechanika posprawdzal zawieszenie (amortyzatory, wachacze, koncowki drazkow ) i zero luzu. Moze ma to jakies powiazanie z tym ze jak jade wolno na pierwszym biegu i puszcze gaz to samochod wykonuje takie deilkatne ruchy przod tyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Coś mi się nie wydaje żeby miało to związek. A masz luz na kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Criss Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Wlasnie zero luzu, wystarczy ze leciutko rusze kierownica i kola juz reaguja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 maglownica na 90% miałem tak w Swifcie, zero luzów ukł kierowniczy precyzyjny elegancko, mechanior powiedział ze maglownica sie wyciera takie coś i wpada w rezonans, nie ma luzów ani nic tylko słychać, wymieniłem maglownice i problem znikł, ew możesz sprawdzić czy w miejscu jak sie kolumna z maglownica łączy w podłodze auta czy cos nie obija nie ma luzów jakichś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 napisał że nie ma luzów więc nie wiem po co ma sprawdzać gdziekolwiek, jak maglownica pada to wyraźnie to słychać i w większości wypadków są też luzy co jest chyba oczywiste. nie ma luzów ani nic tylko słychać, skoro nie było luzów ani nic nie było słychać to po co ją wymieniałeś, naprawiałeś i skąd wiedziałeś że coś jest nie tak skoro wszystko było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Criss Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Skoro nie ma luzow wiec skad to stukanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Napisałem, ze tak mechanik powiedział, ze w maglownicy sie wyciera coś, nie wiem co nie rysował mi tego, pisze tylko ze wymieniłem i przestało stukać, proste zrobi jak chce nigdy nie zaszkodzis sprawdzic drugi raz, zreszta zawsze mozna cos przeoczyc to raz dwa mozliwe ze luz jest tylko przy jakims kącie skręcenia kół POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Criss Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 A ile kosztowala ta wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 No ja kupowałem nową maglownice ale tam wspomagania nie było wiec koszt maglownicy był ok 200zł a wymieniłem ją sam potem tylko zbieżność na warsztacie zrobiłem, ale dobrze by było sie upewnić, że to jest to bo z tego co widze w przypadku sunny koszt jest z deczka wiekszy a kupując uzywke nie masz gwarancji ze tez pukać za miesiac nie zacznie...Ja bym radził we 2 posprawdzac kiedy puka i skad dochodzi dzwiek skręcać koła w różną stronę, i pod różnym kątem skręcenia kół sprawdzać czy luzu gdzieś nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 gubisz się w zeznaniach Arias. ...zero luzów ukł kierowniczy precyzyjny elegancko... ...nie ma luzów ani nic tylko słychać... pisze tylko ze wymieniłem i przestało stukać to albo stukało albo nie? koszt regeneracji maglownicy to około 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi