Gość Julia07 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Witam, uprzedzam, ze nie mam najmniejszego pojecia o chodzi z autem i dalam go do mechaniora ale on krzyknal prawie 3000 zl za ewntualna naprawe...szukam wiec pomocy co moglo sie popsuc - bo jestem pewna ze koles chce mnie naciagnac.....sytuacja wygladala tak: jakos pod koniec stycznia predkosciomierz zaczal cechowac sie "poznym zaplonem" np jechalo sie 500 m i dopiero zaskoczyla wskazowka i to od razu na 80km/h lub przejechalo sie 2 km i nic! wskazowka nawet nie drgnela (pozostale chodzily bez problemu), zatrzymalam sie, wylaczylam silnik, wlaczylam i lux - dzialal elegancko od poczatku...auto mam od konca maja - sprowadzone z holandii ale spisywalo sie bez zarzutow (caly pazdziernik i listopad jezdzilam ponad 200 km dziennie i nic sie nie dzialo)...tym bardziej ze te problemy z predkoscia nie byly codziennie - tylko np co dwa dni, czesciej lub rzadziej - nie bylo reguly....mialam nadzieje ze moze cos nie styka, lub jakas wilogoc.....pojechalam do mechaniora dal mi na probe na pare dni inna deske rozdzielcza (Pani chodzi elegancko! wszystko bedzie dzialac!) i od razu jak wyjechalam od niego okazalo sie ze owszem predkosciomierz dziala, obroty i wskaznik paliwa tez - ale nic poza tym: ani temp., ani licznnik dzienny ani normalny....no i co? koles stwierdzil ze musi byc lux nowiutka deska plus wymiana kabli i to bedzie kosztowac ok 3000 zl.....pomozecie?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodzió Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Według mnie raczej na bank koleś chce Cie naciągnąć na ładną kasę na Twoim miejscu raczej bym zmienił mechanika no bo sorry takie pieniądze to są niemałe pieniądze i na pewno naprawa nie jest tak kosztowna jak piszesz !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 No nie daj się tak naciągać. Możliwe ze to jakaś drobna usterka elektryczna np. obtarty kabel z wiązki zwierający się z masą. ps. Temat chyba dotyczy almery N15 a nie N16 skoro rocznik to 1998. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Yyyyyy ... 3 tys zł? Tyle to chyba nawet zestawy do przekładki kierownicy nie kosztują. Jawne naciąganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Julia07, Ktoś chce na Tobie nieźle zarobić. Proponuje zmienić mechanika i poszukac na forum podobnego przypadku. Może znajdziesz podobny temat, który ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Zdecydowanie to próba naciągania. Miałem podobny problem z niedziałajacym obrotomirzem. Po sprawdzeniu połączeń elektr. *styków) wszystko wróciło do normy. Koszt 0 PLN. Zmień mechanika!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Julia07 szukałbym raczej dobrego elektryka samochodowego bo to on jest od tego a nie mechanik.Nie wiem skąd jesteś ale poszukaj na forum,zadaj pytanie a ktoś Ci poda namiary swojego elektryka.I tak na marginesie,twój model to N15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Kurcze.... facet po prostu chce wymienić całą skrzynię, deskę rozdzielczą.... może jeszcze 4 koła z oponami aby nic nie oszukiwało....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dj_nata Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Miałam w swoim aucie taką samą sytuacje z prędkościomierzem!!! Nie daj się naciągnąć. Musiałam wymienić prędkościomierz- koszt ok 1000zł za orginał!!! plus 100zł założenie w serwisie nissana. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.