Gość brucek Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 -------------------------------------------------------------------------------- Witam , na imie mi Marek i jestem tu nowy.Pytałem już o to wcześniej przy okazji dyskusji o zmianie liczników , ale nikt nie odpisał - więc ponawiam pytanie odnośnie wymiany liczników, chciałbym zastosować licznik z cyfrowym wyśfietlaczem i obrotomierzem do mikry k11 z 1996 roku. Obecnie mam też obrotomierz, ale nie w tym jest problem tylko w zupełnie innej instalacji elektrycznej. Czy ktoś już to robił lub coś wie na ten temat? Jakiekolwiek sugestie lub schematy starej i nowej instalacji , aby można było coś wymyślić. Dodam że nowe wskaźniki mam już zakupione i czekają na przeróbkę . Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 niestety ale nie ma takiej możliwości, to nie chodzi nawet o obrotomierz, tylko u Ciebie jak i we wszystkich micrach do 1998 r jest mechaniczna linka prędkościomierza a licznik micr po lifcie ma już wszystko elektronicznie, no chyba że się uprzesz to wszystko jest możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brucek Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Dzięki, Ale nie w tym jest problem. Impuls do prędkościomierza można wziąść z czujnika prędkści pojazdu, problem w tym aby wiedzieć co gdzie jest i co gdzie podłóczyć, a do tego potrzebne są schematy starej i nowej instalacji, a przynajmniej jej części dotyczącej zestawu wskaźników.Dlatego pytałem czy ktoś takowych nie posiada i nie może ich udostępnić? [ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 00:09 ] Widzę , że odzewu za bardzo nie ma , a szkoda-bardzo liczyłem na pomoc [ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 00:11 ] Widzę , że odzewu za bardzo nie ma , a szkoda-bardzo liczyłem na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.