Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] zmiana liczników na wersje z elektron. wyświetlaczem

Gość brucek

Rekomendowane odpowiedzi

--------------------------------------------------------------------------------

Witam , na imie mi Marek i jestem tu nowy.Pytałem już o to wcześniej przy okazji dyskusji o zmianie liczników , ale nikt nie odpisał - więc ponawiam pytanie odnośnie wymiany liczników, chciałbym zastosować licznik z cyfrowym wyśfietlaczem i obrotomierzem do mikry k11 z 1996 roku. Obecnie mam też obrotomierz, ale nie w tym jest problem tylko w zupełnie innej instalacji elektrycznej. Czy ktoś już to robił lub coś wie na ten temat? Jakiekolwiek sugestie lub schematy starej i nowej instalacji , aby można było coś wymyślić. Dodam że nowe wskaźniki mam już zakupione i czekają na przeróbkę . Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

niestety ale nie ma takiej możliwości, to nie chodzi nawet o obrotomierz, tylko u Ciebie jak i we wszystkich micrach do 1998 r jest mechaniczna linka prędkościomierza a licznik micr po lifcie ma już wszystko elektronicznie,

no chyba że się uprzesz to wszystko jest możliwe :D

Dzięki, Ale nie w tym jest problem. Impuls do prędkościomierza można wziąść z czujnika prędkści pojazdu, problem w tym aby wiedzieć co gdzie jest i co gdzie podłóczyć, a do tego potrzebne są schematy starej i nowej instalacji, a przynajmniej jej części dotyczącej zestawu wskaźników.Dlatego pytałem czy ktoś takowych nie posiada i nie może ich udostępnić?

[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 00:09 ]

Widzę , że odzewu za bardzo nie ma , a szkoda-bardzo liczyłem na pomoc

[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 00:11 ]

Widzę , że odzewu za bardzo nie ma , a szkoda-bardzo liczyłem na pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...