Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

emblemat na zabudowie

Gość azotex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój pierwszy post i już na starcie mam dwa problemu z moją navara.

Pierwszy, dzisiaj rano włączam światła (bixenony) i okazuje sie ze prawy reflektor nie działa.

Co to może być? Padła "zarówka" czy co?

Drugi problem to odpadł mi znaczek na zabudowie. Ten który jest z boku zabudowy.

Na znaczku był napis coś tam deluxe.

Macie pomysł co z tym fantem zrobić? ZOstała po tym dziura i ślad po kleju. Da sie kupic gdzie taki emblemat?

Drugi problem to odpadł mi znaczek na zabudowie. Ten który jest z boku zabudowy.

Na znaczku był napis coś tam deluxe.

Macie pomysł co z tym fantem zrobić? ZOstała po tym dziura i ślad po kleju. Da sie kupic gdzie taki emblemat?

nic nie jest wieczne.wszystko ma koniec.

a emblemat? :D skoro był klej to go widocznie za mało było .więc 3eba jeszcze kropelke dodać i paluszkiem przyt3mać emblemacik aż się podda i stwierdzi iż jego miejsce jest na zabudowie. :kosci:

Podejrzewam że znaczek odpada razem z lakierem jak u mnie , jak masz zabudowę do roku czasu to reklamuj to :!: Jak masz znaczek delux to na 100% masz zabudowę autlander a to jest syf jakich mało , wiem bo już jedną mi zmieniali a od razu zacząłem reklamować drugą ps. sprawdź czy na zabudowie nie ma pęknięć . Co do xenonów to zapewne masz made in china bo oryginalnie nie były montowane i w nich przetwornice padają non stop

Pierwszy, dzisiaj rano włączam światła (bixenony) i okazuje sie ze prawy reflektor nie działa.

a od kiedy navara ma bixenony....

.... kupiłeś szajs na allegro ? :diabel2:

Navara nie była homologowana z lampami xenonowymi...

Pisząc "światła" masz na myśli całe lampy czy same żarniki ?

Navara nie była homologowana z lampami xenonowymi...

Pisząc "światła" masz na myśli całe lampy czy same żarniki ?

Ale jak to?

Lampa ma tak jak każdy xeonon ma spryskiwacze, żyroskop itd więc jest przystosowana do żarników ksenonowych.

Musze podjechać do salony gdzie kupowany był samochód, niech naprawiają.

Dzisiaj sprawdziłem światła. Prąd dochodzi do przetwornicy i tam ginie takze do żarnika nie dochodzi prąd wiec jasne ze padła przetowrnica

Najszybciej poznasz chyba po kopułce osłaniającej żarówkę.

Jak jest sześciokątna to masz lampę bixenonową, jak jest prostokątna z zaokrąglonymi bokami to masz zwykłe lampy + zestaw z allegro.

Xenon w navce??? Mam full opcje i nie mam takowych świateł, więc jak to możliwe??? To chyba z pathfindera je wziąłeś.

[ Dodano: Sob 28 Mar, 2009 16:37 ]

U mnie kopułka jest 8kątna,aż poleciałem sprawdzić i ma zwykłe żarówy

U mnie kopułka jest 8kątna,aż poleciałem sprawdzić i ma zwykłe żarówy

czyli nie ma istotnych różnic zewnętrznych.

przejrzałem oferty lamp bixenonowych z allegro od pathfinderów i tych od navary i właśnie to mi się rzuciło w oczy

Mi też w salonie Nissana założyli bixenony, jak bym wiedział, że zestaw w allegro to bym nie chciał. teraz nie chce już mi się w to bawić a ostatnio co jakiś czas jeden mi gaśnie.... Jedyne słuszne rozwiązanie to lampy od patha.

Jedyne słuszne rozwiązanie to lampy od patha.

w pełni popieram.

Jak już ma być ten xenon to jest to jedyne sensowne wyjście.

Zastanawiam się czy są jakieś halogeny w miejsce oryginalnych ale oparte na żarnikach xenonowych ?