Gość Kejk Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 w bagażniku mam po lewej stronie przy głośniku zamontowaną lampkę, która nie włącza się przy otwieraniu bagażnika, a ręcznie zamontowanym przez kogoś przełącznikiem. Dziwne rozwiązanie. Czy w N14 liftbacku nie było takiego oświetlenia i ktoś to sobie założył? Poprzedni właściciel mówił, ze takiego już kupił. Trochę bez sensu ten włącznik ręczny, bo można zapomnieć i rano po akumulatorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 to musialo zostac przez kogos przerobione swiatelko powinno sie zapalic po otwarciu zamka w bagarzniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kejk Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 to musialo zostac przez kogos przerobione swiatelko powinno sie zapalic po otwarciu zamka w bagarzniku A kontrolka otwartych drzwi na zegarach przy otwartym bagażniku też się zapala? Bo u mnie martwica. I tak jak przy drzwiach te czujniki otwartych drzwi są na wierzchu, tak bagażnik chyba trzeba nieźle rozbebeszyć, żeby dotrzeć do tego styku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 lampka w bagażniku działa dokładnie jak "podsufitkowa" przy otwartych drzwiach czyli kiedy otwierasz klapę zapala się podsufitka, oświetlenie bagażnika, kontrolka na zegarach (otwarte drzwi). Ja tak mam w swoim, a ingerencji w instalacje nie widać żadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kroliqster Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 bo otwarciu klapy światło powinno się samo zapalić tam masz taki czujnik jak przy drzwiach widocznie poprzedniemu właścicielowi się zwalił i wymajstrował po swojemu jak to ludzie potrafią ... natomiast na konsoli nic się nie zapali po otwarciu bagażnika jest tylko kontrolka otwartych drzwi bynajmniej tak jest u mnie 3d liftback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kejk Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 bo otwarciu klapy światło powinno się samo zapalić tam masz taki czujnik jak przy drzwiach widocznie poprzedniemu właścicielowi się zwalił i wymajstrował po swojemu jak to ludzie potrafią ... natomiast na konsoli nic się nie zapali po otwarciu bagażnika jest tylko kontrolka otwartych drzwi bynajmniej tak jest u mnie 3d liftback To w takim razie czujnik chyba jest w zamku, bo nic poza nim w dolnej części nie na, a na klapie są tylko 2 gumy amortyzujące. :-/ [edit] Kończąc temat - czujnik jest w zamku w klapie. Manual + śrubokręt rozjaśniły wszystko. Czujnik jest podobnej konstrukcji jak w drzwiach, zamocowany z prawej strony zamka patrząc od tyłu samochodu. Po przeczyszczeniu, oświetlenie bagażnika włącza się i wyłącza jak trzeba. Ale i tak ktoś z instalacją kombinował, bo podsufitki nie załącza, ale to chyba mało istotne. Ważniejsze, że nie zapala się kontrolka na tablicy zegarów, a to akurat jest dość ważne. Teraz przyjdzie sprawdzić instalację "po kabelkach" i poprawić partactwo. dziękuję za pomoc. [ Dodano: Wto 31 Mar, 2009 22:58 ] natomiast na konsoli nic się nie zapali po otwarciu bagażnika jest tylko kontrolka otwartych drzwi bynajmniej tak jest u mnie 3d liftback O właśnie! Tak to u mnie teraz działa. Czyli wszystko ok. Dziwne, że Skażony ma sygnalizację na kontrolkach. Widzę, że różne wersje mają to różnie rozwiązane. Z ciekawości przeanalizuję schematy elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 zapomniałem dopisac że kontrolka jest ta sama co od drzwi .... :> (teraz jest poprawione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kroliqster Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 zapomniałem dopisac że kontrolka jest ta sama co od drzwi .... :> (teraz jest poprawione) no tak tylko ze u mnie ona sie nie zapala po otwarciu klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jak by co to powiedziec u mnie tez sie nie swieci sufitowka po otworzeniu klapy i mozliwe ze starsze roczniki tak mialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kejk Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 U mnie też się nie zapala - ani kontrolka od drzwi, ani podsufitka, ani nic za wyjątkiem lampki w bagażniku. Rocznik '95 (SLX). Czy tak ma być - nie wiem, ale widzę, że różnie z tym bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 u mnie zaś podsufitka świeci a w bagażniku nie . I jest tak od kąd mam auto. Wie ktoś gdzie znajduje się włącznik tej lapki w bagażniku w sedanie? Bo wymiana zarówki nic nie daje i mysle że może byc to wina tego włącznika. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kejk Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 u mnie zaś podsufitka świeci a w bagażniku nie . I jest tak od kąd mam auto. Wie ktoś gdzie znajduje się włącznik tej lapki w bagażniku w sedanie? Bo wymiana zarówki nic nie daje i mysle że może byc to wina tego włącznika. Pozdro. Ten włącznik jest prosty - jednostykowy, taki jak w drzwiach. Znajduje się przy zamku (dojście przez tapicerkę od środka). Jeśli załącza się podsufitka, to znaczy, że z nim wszystko ok. Szukałbym raczej w obwodzie zasilania żarówki. Może samo gniazdo? Najczęściej upieprza się w miejscach łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 u mnie zaś podsufitka świeci a w bagażniku nie . I jest tak od kąd mam auto. Wie ktoś gdzie znajduje się włącznik tej lapki w bagażniku w sedanie? Bo wymiana zarówki nic nie daje i mysle że może byc to wina tego włącznika. Pozdro. Ten włącznik jest prosty - jednostykowy, taki jak w drzwiach. Znajduje się przy zamku (dojście przez tapicerkę od środka). Jeśli załącza się podsufitka, to znaczy, że z nim wszystko ok. Szukałbym raczej w obwodzie zasilania żarówki. Może samo gniazdo? Najczęściej upieprza się w miejscach łączenia. Dzieki za poradę. Jutro sprawdzę bo może faktycznie wina leży gdzieś po stronie samego gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi