Gość jurgenik Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Pakując nowy akumulator nieopatrznie zaczepiłem o kable od przepływki i stało się - jeden (czerwony) wisi ścięty zaraz przy wtyczce. Moje pytanie jest następujące: czy taka wtyka jest rozbieralna i czy ewentualnie można dostać jakiś zamiennik (lub od czego pasuje). Przyglądając się jej (a robiło się już ciemnawo) mam pewne obawy czy da się w prosty sposób zarobić ten kabelek od nowa. Moja przepływka to HITACHI na 3 kable (ale wtyczka ma miejsce na 5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 kurcze nie wiem jak w diesel'u ale u mnie w 1,6 slx też mam Hitachi przepływkę tuż nad przepustnicą... do kostki idą trzy przewody ale jakie to nie wiem dokładnie... Jutro mogę sprawdzić ale u Ciebie pewnie jest inaczej bo nie ma przepustnicy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Przy pomocy igły wyciąga się piny z wtyczek. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Dzięki za odpowiedzi - niestety mimo usilnych prób nie udało mi sie ani rozebrać wtyczki ani wyjąć pinów. Prawdopodobnie da się to zrobić, ale trzeba wiedzieć gdzie nacisnąć a gdzie odchylić. Mnie się to nie udało i na szczęście zrezygnowałem zanim doprowadziłem wtyczkę do ruiny. A kabelek poprostu wlutowałem w wystający koniuszek i całość zaizolowałem czerwonym silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.