Gość tanx Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam! Samochod mam od nowości tzn przez pierwsze 18 lat jeździł nim mój dziadek, teraz ja dostałem w spadku. Czytalem o rozrzadzie, ze tzreba go wymieniac co 60k. Poniewaz wyszstko jest udokumentowane zaczalem szukac i doszedlem do strasznych wnioskow, a mianowcie do 2003r byl serwisowanyw ASO i JEDYNE co zostalo zrobione to przy 100tys!!! wymieniony sam pasek.... Zastanawim się co dalej, rolka i napinacz sa od nowosci nie zmienione, pasek zostal zmieniony przy 100k. Samochod ma aktualnie 142k. Czyli rolka i napinacz maja 142 a pasek 42. Nie ukrywam, że jest to droga inwestycja, kpl z wymiana okolo 600zl... Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Książkowo pasek wymienia sie co 100 tys km, wiec bez obaw i skoro wymieniany byl w ASO to jak bedziesz zblizał sie do 200 tys to wymien pasek i dodatkowo dla pewności te rolki i napinacze. Oryginalny Nissana powinien wytrzymac nawet sporo wiecej niz te 100 tys ale nie warto ryzykowac mysle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tanx Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 W książce pisze że co 60k... [ Dodano: Pon 30 Mar, 2009 17:43 ] Witam zwrcam honor, w książce pisze, rzeczywiście że co 100k nie wiem czemu wszędzie pisze 60.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 JEDYNE co zostalo zrobione to przy 100tys!!! wymieniony sam pasek....Zastanawim się co dalej, rolka i napinacz sa od nowosci nie zmienione, pasek zostal zmieniony przy 100k. Samochod ma aktualnie 142k. Czyli rolka i napinacz maja 142 a pasek 42. Nie ukrywam, że jest to droga inwestycja, kpl z wymiana okolo 600zl... Co radzicie? Ja dla pewnosci wymieniłbym rolke i napinacz i przy okazji sprawdził pasek. Jeśli nie teraz to napewno najpóźniej za jakieś 30tys km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.