Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] dziwny dzwiek drgania

Gość axela szczecin

Rekomendowane odpowiedzi

Gość axela szczecin

witam

czy oprocz tlumika moze cos wpadać w rezonans i tworzyc taki dziwny dzwięk drgania?

w mojej micrze dzieje się tak jak schodze z obrotów przed skretem albo swiatłami, lub jak mam za wysoki bieg np. majac 27km wbijam juz 3 bieg.

zastanawiam sie co to moze byc bo jest bardzo wnerwiajace. dodam ze jest to taki metaliczny dzwiek ...i coraz glosniejszy

Spróbuj popracować na luzie pedałem gazu w okolicy niskich obrotów - jak masz obrotek to poniżej 2tys, jak nie to na wyczucie. Ja stawiam na osłony wydechu (z przodu, przed katalizatorem).

Gość axela szczecin

sprobuje jutro,

jak mocujecie dodatkowo oslony?tzn jakies dodatkowe opaski metalowe czy jak..

ogladalismy ją od spodu ostatnio i nic tam nie wyglada na poluzowane ale ten dzwiek jest wlasnie od spodu auta, z przodu i trwa to z moze sekunde-dwie ale jest bardzo glosny.

Hej. Mam K11 w identycznym kolorze jak Twoja, objaw zresztą też miałem podobny. :)

Najpewniej jest to cała konstrukcja wydechu, która po prostu przy skrajnie niskich lub wysokich obrotach wpada w rezonans i brzęczy. Wystarczy wszystko podokręcać i/lub w razie potrzeby spiąć metalowymi opaskami (jak tak zrobiłem i póki co mam spokój). Koszt minimalny, efekt natychmiastowy.

Gość axela szczecin

miejwiecej juz wiem ze to kamyczki i odpadajaca rdza w oslonie wydechu tak brzeczy, narazie kamyczki sie poprzesuwaly i tak ulozyly ze brzecza juz mniej ale i tak czeka mnie sciagniecie oslony i wyczyszczenie wszystkiego.

ale dzieki wszystkim na ukierunkowanie moich poszukiwań :)

pozdrawia ZIELONA ŻABA :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...