Gość TredowataAsia Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Witam Kupiłam Nissana Maxima z 1997r. QX 3.0 SE na drugi dzień samochód niechciał odpalić. Dowiedziałam się od mechnika, że to procesor od sterownika od układu zapłonowego siadł. Chciałam zwrócić samochód gościowi, który mi go sprzedał, ale obiecał, że załatwi mi część... niestety minęło ponad 1,5 miesiąca a gościu nic z tym nie robi... a minął termin zwrotu samochodu więc pozostaje mi liczyć tylko na siebie. Szukałam wszędzie tej części, przejechałam pół Polski, nawet w Łodzi byłam i kupiłam sterownik za 450zł ale zostałam oszukana dostałam co prawda sterownik do Nissana ale nie do tego modelu. Jest to Nissan Maxima QX 3.0 SE automat a to co się zepsuło to podobno procesor - końcówka mocy - nie wiem jak to nazwać to ma oznaczenie 151007 a cały sterownik ma oznaczenie J3 A18 h45 e2y Proszę o namiary gdzie nabędę tą część a może ktoś z forum ma anuż ją do sprzedania. Proszę o kontakt: 602294195 Jesli nieznajde czesci do moze ktos jest chetny go kupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 witam a nie lepiej ten sterownik naprawic niz kupować inny w którym i tak trzeba będzie przekodować imo. Co dokładnie w aucie niedziela? co powiedział elektro-mechanik? niebuj nic wszystko sie da zrobic. Skad jestes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TredowataAsia Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 auto jest u mechnika juz bujam sie tym sterownikiem ponad miesiąc z komputera jest wylutowana kostka ktura steruje zaplonem sa w niej ubite dwa piny i nie daje iskry na pierwsz i drugi cylinder i poszukuje tej kosci ktora jest oznakowana 151007 . jestem z Myszkowa to jest niedaleko Czestochowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 sluchaj to wez zrob zdjecie tej kosci i wklej. A jezeli chodzi o znalezienie takiego ukladu w sklepie elektronicznym to pewnie wiesz ze niema szans. Układy montowane w ecu są produkowane wyłącznie dla producenta danego sterownika i oznaczenie ukladu jest oznaczeniem wiadomyy tylko dla niego(wiadomo chodzi o to aby mieli wylaczonsc na naprawy itp). Ale ogólnie można poszukać układu który spełnia te same właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TredowataAsia Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 nie mam tej kosci bo jest u mechanika podal mi tylko jej oznaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 to musisz zrobic foto bo bez tego nieda rady a najlepiej zrob zdjecie ecu wewnatrz oraz zdjecie okolic tego miejsca w ktorym lezy ten uklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TredowataAsia Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Jak zrobie to przesle moze nawet dzisiaj jak zdaze do mechnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.