Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pierwsza w Polsce - P11.144 @ SR20VE + T by Coobcio Garage

zuru82
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zuru - wchodze na Twoj temat codziennie prawie bo sam planuje taki pakiecik u siebie . Niecierpliwie czekam na 250KM , filmik i wrazenia . Jedno pytanie - ja mam nastukane 240 tys km i nie jestem pewny czy mi motor podoła i tak z ciekawości - ile Ty masz przejechane w tym sleeperze ?

Pozdro

Zuru ma ok 170 tyś z tego co pamietam, a co do motorowni to nie ma czego się obawiać - są łatwo dostępne, zawsze można wyremontować i wzmocnić albo poskładać na gratach z 200SX S14...

U mnie jest już ponad 180 tys. ale motor wydaje się całkiem zdrowy, oleju nie bierze...wymiana teraz co 5 tyś. Kupiłem po za tym od człowieka który dbał o auto, więc nic się z nim nie działo, ani nie było do roboty po kupnie....w sumie do tej pory tak jest (odpukać) :D

Silnik zdrowy, tak jak sprzęgło, które po wsadzeniu turbo się ślizgało jak cholera, a po kilkudziesięciu kilometrach cudownie zaczęło kleić ;) Ale i tak wsadzić trzeba EXEDY STAGE I i wtedy nie będzie bólu juz :D

No jest bardzo blisko bariery 250KM :)

Na te chwilę nowy wynik to 248KM i 339Nm troszkę ciężko z trakcją no ale daliśmy radę wóz na ulicy wystrojony na okolice 0,75bara, dodatkowy wtrysk chodzi już na 80% więcej już będzie dla niego nie zdrowo...

Wrzuciliśmy jeszcze pstryczek gdzie na ustawieniu 0 Zuru ma to co miał a na pozycji 1 trochę więcej :D

Fajnie będzie przetestować wóz jak się zrobi sucho no i ja jestem za jakimś głośniejszym wydechem bo wóz chwila moment rozpędza się do 170-180km/h w te warunki i nie czuć tej prędkości a to już tak trochę sporawo się robi... :P

Wóz wystrojony :D Trzeba tylko poczekać aż będzie sucho i przetestować wóz, bo narazie mieli nawet na 3ce gdy mokro ;)

Wynik ładny - do następnej wiosny starczy: 248 KM i 339 NM

Wykresik:

0%2C75%20samo%20optyalnie.jpg

Chłopaki wrzućcie resztę zdjęć i może jakieś filmiki :P (Limon, zmień tak aby fotki sie wyswietlaly bezposrednio na forum moze, a nie link byl)

Tak wiec zaczelo sie od montarzu takiego fajnego urzadzenia:

51963197.th.jpg

No i juz przykrecone :)

85202289.th.jpg

Potem kabelki:

81645155.th.jpg

I juz gotowe :) Nawet działa :)

75407641.th.jpg

Potem wymiana swiec na NGK:

29343923.th.jpg

No i po :)

63121886.th.jpg

Strojenie ecu majstra przez Coobcia :)

37589411.th.jpg

Drobny pierdolnik z kablami (porzadki beda pozniej :D )

80610354.th.jpg

Kasowanie głupiego błedy sondy lambda:

89233485.th.jpg

Potem hamownia:) Coobcio w kanale spina pasami wóz :) [Wykres juz jest :)]

92420465.th.jpg

No i juz po hamowni ostateczny testing Coobcia na koniec :)

14988380.th.jpg

Filmik Sound :)

I jak Zuru podoba sie relacja xD ?

Edytowane przez Limon

Filmik Sound :)

I jak Zuru podoba sie relacja xD ?

Dzięki za zdjęcia i filmik :D Jest profi :devil: Pierwszy filmik na youtubie ;) hehe - tylko jakis MOV04310 wyskakuje w Youtubie, chyba topica nie zmieniles przy wrzucaniu :-P Ale jest gitara...dzieki za relacje z dzisiejszego dnia :D Pozniej wrzuci sie reszte filmików.

Edytowane przez zuru82

Primera P11 z SR20VE i dodatkowo dorzucona nie mała turbina no i moim zdaniem wóz nie wystrojony z dołu i na częściowych ale fajny przeciąg się robi po zmiennej fazie :D

Juz na youtube zmieniony :) Podpis sobie zmien bo te 216 kucy nie aktualne xD :) Polecam sie na przyszłosc :) Hihi Pozdrawiam :)

Dzieki za fotki i w ogole :) Co do podpisu to Coobcio obiecal ze zmieni :D Wiec czekamy ;P On jest adminem wiec moze zmienic.

Coobciu, no spoko filmik....przeciag jest :D tyle ze pozno ;) Jak u mnie juz zrobimy tlusto to na koniec mozna bedzie doj**ac VE glowice i styka :devil:

Jakby powiedział Turbo Zuru Men :D Zawstydziłeś ixy !

Ale w Rykach ćwiarteczka na wiosnę gwarantowana.

Nasza motora też czeka na wystrojenie i może jeszcze coś.

Będzie N/A kontra Turbo.:lol:

Edytowane przez xtomek

No to taka bunia w najlepszym wypadku pojedzie 14,5 na ćwairtkę, a na suszarce na ok 0,5-0,6bara myślę że spokojnie bardzo niskie 14 będziesz robić tak więc sprawa do wygrania jak najbardziej :D

Taka Buma pewnie troche idzie z NM :) Trzeba by kiedys sie sprawdzic :devil: Na 1/4 mili mozna by sprawdzic moja prime, ale to jak skonczymy projekt z Coobciem, bo narazie bez nowego sprzegla nie ma co ;)

Ok. 10.000 PLN :)

Dokladnie, kolega Bombel ma rację :D Nie jest to tania zabawa, a gdy dojdą nowe mody jak hamulce, amory, czy mocniejsze sprzęgło to robi się jeszcze więcej :blink: Najlepiej to stopniowo składać, przynajmniej do momentu, do którego się da. Ja na początku wymieniłem wtryski same, wsadziłem Walbro zamiast seryjnej pompy, zrobiłem wydech.....później kupowałem stopniowo wszystkie graty - turbiny, kolektory etc... A później dopiero większy wydatek gdy trzeba było już wszystko złożyć do kupy ;)

P.S

Korzystając z odświeżenia tematu dorzucę 2 fotki, którymi się bawiłem trochę w programach graficznych :devil:

DSCF0661-HDR.jpg

DSCF6088-hdr.jpg

Na żywo twój wóz bardzo dobrze wygląda i na zadbany egzemplarz... Jedyne co to bym IC na czarno pomalował i rury do niego idące :P

Co do pomiarów to jest zimno myślę że po jednym przejeździe na 1/4 mili pełnym ogniem sprzęgło nie powinno się przegrzać i jest szansa że przeniosła by twoje 248koni :D

Kupiłem po za tym od człowieka który dbał o auto, więc nic się z nim nie działo

Chciałbym widziec minę poprzedniego właściciela jakby tak wpadł sprawdzić co sie dzieje ze jego była Primerką. Z wierzchu niby nic sie nie zmieniło, ale jakby sie zechciał przejechać to by chyba szczęka mu sie od dywaników odbiła ;)

Podoba mi sie taki styl "cichociemnego dziadkowózu z drugim dnem " :)

Gratulacje i powodzenia :]

Edytowane przez vulture30

• 2 tygodnie później...

Po dzisiejszym strojeniu powiem ze jest grubo :D 4 osoby na pokładzie 4 bieg i zrywa trakcje :whistle::D

I filmik na pożegnanie :P

Edytowane przez Limon

Po dzisiejszym strojeniu powiem ze jest grubo :D 4 osoby na pokładzie 4 bieg i zrywa trakcje :whistle::D

I filmik na pożegnanie :P

Dzisiejsze mody wyszły elegancko :) I niespodzianka którą szykowaliśmy z Coobciem :D Poniżej wykresik z dzisiaj, później wrzuce zdjęcia nowych frutów jak tylko zgram z aparatu.

Jest MĘSKO :devil:

P11.144%20przebieg%20boostu.jpg

:dribble:

Dzisiaj było bardzo specyficzne strojenie, skupiłem się jedynie na dopieszczeniu zapłonu - czyli tutaj gdzie największe obciążenie to go cofnąłem a tam gdzie Nm spadały to nieco przyspieszełym, dodatkowo udało nam się zinterpretować w ECU masterze Zurowego 3 barowego map sensora i mogłem zająć się strojeniem przebiego boostu :)

W chwili obecnej doładowanie jest bardzo stabilne i ma piękny przebieg z tendencją do jego wzrostu wraz ze wzrostem obrotów silnika, obie te czynności spowodowały że auto z 4 chłopakami na pokładzie potrafi zamielić na 4 biegu po głębokim wciśnięciu pedału przyspieszania... :)

Edytowane przez Coobcio

Jutro na hamke do Energy Gaz Polska i zobaczymy ile KM finalnie dojdzie :) i jak wyglądał będzie tym razem nasz wykresik.

Poniżej zdjęcia nowych frutów:

200912061392.jpg

200912061393.jpg

A tutaj kilka zdjęć z ostatniej sesji z Jakubem od Saaba :) (dzięki dla niego za pomoc):

DSC00019.jpg

engine.jpg

HDR2.jpg

2primera.jpg

DSC00055-hdr.jpg

Finito B)