zuru82 Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Zuru - wchodze na Twoj temat codziennie prawie bo sam planuje taki pakiecik u siebie . Niecierpliwie czekam na 250KM , filmik i wrazenia . Jedno pytanie - ja mam nastukane 240 tys km i nie jestem pewny czy mi motor podoła i tak z ciekawości - ile Ty masz przejechane w tym sleeperze ? Pozdro Zuru ma ok 170 tyś z tego co pamietam, a co do motorowni to nie ma czego się obawiać - są łatwo dostępne, zawsze można wyremontować i wzmocnić albo poskładać na gratach z 200SX S14... U mnie jest już ponad 180 tys. ale motor wydaje się całkiem zdrowy, oleju nie bierze...wymiana teraz co 5 tyś. Kupiłem po za tym od człowieka który dbał o auto, więc nic się z nim nie działo, ani nie było do roboty po kupnie....w sumie do tej pory tak jest (odpukać) Silnik zdrowy, tak jak sprzęgło, które po wsadzeniu turbo się ślizgało jak cholera, a po kilkudziesięciu kilometrach cudownie zaczęło kleić Ale i tak wsadzić trzeba EXEDY STAGE I i wtedy nie będzie bólu juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 No jest bardzo blisko bariery 250KM Na te chwilę nowy wynik to 248KM i 339Nm troszkę ciężko z trakcją no ale daliśmy radę wóz na ulicy wystrojony na okolice 0,75bara, dodatkowy wtrysk chodzi już na 80% więcej już będzie dla niego nie zdrowo... Wrzuciliśmy jeszcze pstryczek gdzie na ustawieniu 0 Zuru ma to co miał a na pozycji 1 trochę więcej Fajnie będzie przetestować wóz jak się zrobi sucho no i ja jestem za jakimś głośniejszym wydechem bo wóz chwila moment rozpędza się do 170-180km/h w te warunki i nie czuć tej prędkości a to już tak trochę sporawo się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Tak wiec zaczeło sie od montazu takiego dziela : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Wóz wystrojony Trzeba tylko poczekać aż będzie sucho i przetestować wóz, bo narazie mieli nawet na 3ce gdy mokro Wynik ładny - do następnej wiosny starczy: 248 KM i 339 NM Wykresik: Chłopaki wrzućcie resztę zdjęć i może jakieś filmiki (Limon, zmień tak aby fotki sie wyswietlaly bezposrednio na forum moze, a nie link byl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Tak wiec zaczelo sie od montarzu takiego fajnego urzadzenia: No i juz przykrecone Potem kabelki: I juz gotowe Nawet działa Potem wymiana swiec na NGK: No i po Strojenie ecu majstra przez Coobcia Drobny pierdolnik z kablami (porzadki beda pozniej ) Kasowanie głupiego błedy sondy lambda: Potem hamownia:) Coobcio w kanale spina pasami wóz [Wykres juz jest ] No i juz po hamowni ostateczny testing Coobcia na koniec Filmik Sound I jak Zuru podoba sie relacja xD ? Edytowane 12 Listopada 2009 przez Limon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Filmik Sound I jak Zuru podoba sie relacja xD ? Dzięki za zdjęcia i filmik Jest profi Pierwszy filmik na youtubie hehe - tylko jakis MOV04310 wyskakuje w Youtubie, chyba topica nie zmieniles przy wrzucaniu :-P Ale jest gitara...dzieki za relacje z dzisiejszego dnia Pozniej wrzuci sie reszte filmików. Edytowane 12 Listopada 2009 przez zuru82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Juz na youtube zmieniony Podpis sobie zmien bo te 216 kucy nie aktualne xD Polecam sie na przyszłosc Hihi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Primera P11 z SR20VE i dodatkowo dorzucona nie mała turbina no i moim zdaniem wóz nie wystrojony z dołu i na częściowych ale fajny przeciąg się robi po zmiennej fazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Juz na youtube zmieniony Podpis sobie zmien bo te 216 kucy nie aktualne xD Polecam sie na przyszłosc Hihi Pozdrawiam Dzieki za fotki i w ogole Co do podpisu to Coobcio obiecal ze zmieni Wiec czekamy ;P On jest adminem wiec moze zmienic. Coobciu, no spoko filmik....przeciag jest tyle ze pozno Jak u mnie juz zrobimy tlusto to na koniec mozna bedzie doj**ac VE glowice i styka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Piękny wynik, niszczysz Hondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jemiol7 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Nie, no gratulacje! Wszystko super ogarnięte. Mega niepozorny wóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Zuru zapomniałem zrobic zdjecia twojej mega dziadkowej gałki od zmiany biegów Jesli wleci VE to bedzie ostro Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 (edytowane) Jakby powiedział Turbo Zuru Men Zawstydziłeś ixy ! Ale w Rykach ćwiarteczka na wiosnę gwarantowana. Nasza motora też czeka na wystrojenie i może jeszcze coś. Będzie N/A kontra Turbo. Edytowane 13 Listopada 2009 przez xtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 BMW ma mało rekordów na ćwiartkę, same hondy grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No to taka bunia w najlepszym wypadku pojedzie 14,5 na ćwairtkę, a na suszarce na ok 0,5-0,6bara myślę że spokojnie bardzo niskie 14 będziesz robić tak więc sprawa do wygrania jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Taka Buma pewnie troche idzie z NM Trzeba by kiedys sie sprawdzic Na 1/4 mili mozna by sprawdzic moja prime, ale to jak skonczymy projekt z Coobciem, bo narazie bez nowego sprzegla nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebabp Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pytanie jest takie: jaki jest całkowity orientacyjny koszt tego cudownego zabiegu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ok. 10.000 PLN Dokladnie, kolega Bombel ma rację Nie jest to tania zabawa, a gdy dojdą nowe mody jak hamulce, amory, czy mocniejsze sprzęgło to robi się jeszcze więcej Najlepiej to stopniowo składać, przynajmniej do momentu, do którego się da. Ja na początku wymieniłem wtryski same, wsadziłem Walbro zamiast seryjnej pompy, zrobiłem wydech.....później kupowałem stopniowo wszystkie graty - turbiny, kolektory etc... A później dopiero większy wydatek gdy trzeba było już wszystko złożyć do kupy P.S Korzystając z odświeżenia tematu dorzucę 2 fotki, którymi się bawiłem trochę w programach graficznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Na żywo twój wóz bardzo dobrze wygląda i na zadbany egzemplarz... Jedyne co to bym IC na czarno pomalował i rury do niego idące Co do pomiarów to jest zimno myślę że po jednym przejeździe na 1/4 mili pełnym ogniem sprzęgło nie powinno się przegrzać i jest szansa że przeniosła by twoje 248koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pomalowanie ic moze obnizyc jego wydajnosc/skutecznosc chlodzenia powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Kupiłem po za tym od człowieka który dbał o auto, więc nic się z nim nie działo Chciałbym widziec minę poprzedniego właściciela jakby tak wpadł sprawdzić co sie dzieje ze jego była Primerką. Z wierzchu niby nic sie nie zmieniło, ale jakby sie zechciał przejechać to by chyba szczęka mu sie od dywaników odbiła Podoba mi sie taki styl "cichociemnego dziadkowózu z drugim dnem " Gratulacje i powodzenia :] Edytowane 22 Listopada 2009 przez vulture30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Po dzisiejszym strojeniu powiem ze jest grubo 4 osoby na pokładzie 4 bieg i zrywa trakcje I filmik na pożegnanie Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Limon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Po dzisiejszym strojeniu powiem ze jest grubo 4 osoby na pokładzie 4 bieg i zrywa trakcje I filmik na pożegnanie Dzisiejsze mody wyszły elegancko I niespodzianka którą szykowaliśmy z Coobciem Poniżej wykresik z dzisiaj, później wrzuce zdjęcia nowych frutów jak tylko zgram z aparatu. Jest MĘSKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Dzisiaj było bardzo specyficzne strojenie, skupiłem się jedynie na dopieszczeniu zapłonu - czyli tutaj gdzie największe obciążenie to go cofnąłem a tam gdzie Nm spadały to nieco przyspieszełym, dodatkowo udało nam się zinterpretować w ECU masterze Zurowego 3 barowego map sensora i mogłem zająć się strojeniem przebiego boostu W chwili obecnej doładowanie jest bardzo stabilne i ma piękny przebieg z tendencją do jego wzrostu wraz ze wzrostem obrotów silnika, obie te czynności spowodowały że auto z 4 chłopakami na pokładzie potrafi zamielić na 4 biegu po głębokim wciśnięciu pedału przyspieszania... Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuru82 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jutro na hamke do Energy Gaz Polska i zobaczymy ile KM finalnie dojdzie i jak wyglądał będzie tym razem nasz wykresik. Poniżej zdjęcia nowych frutów: A tutaj kilka zdjęć z ostatniej sesji z Jakubem od Saaba (dzięki dla niego za pomoc): Finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi