Gość xonax Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 witam mam prośbę moze ktos z uzytkownikow forum pomoze ! musze sprawdzic ustawienie czujnika polozenia przepustnicy w maximie 3.0 24v moze ktos posiada dane jaki powinien byc opor w danym polozeniu i miedzy którymi przewodami to sprawdzic? probowalem cos znalesc w FAQ ale niestety . auto nie trzyma wolnych obrotow (czasami 600rpm i spada) a widac ze ktos juz tprzy tpsie majstrowal z gory dziekuje i pozdrawiam moje gg 1366687 mail xonax1@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 witam napiecie na jalowym biegu tj powinno wynosic ok 0.2-0.4V sprawdzasz to na pinach 2 i 3. Przy calkowitym otwarciu przepustnicy powinno byc 4.9V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FioleK Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mi wiadomo, że na jałowym ma byc 500 Om, a przy maksymalnym otwarciu 4000 = 4 kOm. Z boku masz śrubkę (ciężko odkręcić), którą luzujesz i możesz wtedy dopasować TPS, tak aby miał 4000 Om przy maksymalnym wciśnięciu gazu. [ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 06:47 ] Tak mogę dodać, że po warsztacie gazowniczym* jakimś cudem samochód przestał mi zmieniać biegi przy 6000, a nie 6500 jak było wcześniej. Sprawdziłem TPSa i mam 3,62 kOma przy max boocie :-/. *niedługo pewnie przygotuję dłuższa historię, aby ostrzec innych użytkowników przed Tym warsztatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Instrukcja: http://vbxmaxima.8m.com/tps.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.