Gość Szlumik Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ech ... żyźń ... co chwilę coś z moim X-sem 2,0 benzyna 2003 r. nie dość, że dwa dni temu ponownie zapaliła się kontrolka silnika, to jeszcze dzisiaj silnik zaczął wpadać w jakieś drgania. Telepie silnikiem tym mocniej im wyższe obroty, drgania czuć nawet na pedale gazu ... co może być przyczyną ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankbkak Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 mam pytanie ile masz przejechane kilometrów tym X-sem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 150 000 km czyli średnio Toyotą Cariną 260 000 i nic jej nie było .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankbkak Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 jeśli zapaliła się kontrolka silnika (pomarańczowa)sprawdz sondy lambda ( katalizator) sprawdz jakie masz spalanie(jaka jest mieszanka ) na stacji obsługi powinni ci to sprawdzic za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Przyczyna drgań silnika zlikwidowana - jedna świeca nie paliła, wymieniłem komplet i jest OK. Błędu katalizatora jeszcze nie zgasiłem (czek endżin) ale to podobno chleb powszedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.