Gość deejey90 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Siemka, jestem nowy. Wyjaśni mi ktoś do o co chodzi dokładnie z reduktorem? Tzn z jednym położeniem. 1 - naped na tył 2 - 4x4 3 - 4 - Czy jeżeli auto ma 70.000 , i nie znam historii wymian oleju, to należy też wymienić ten w napędzie (LSD ) ? Pozdrawiam, Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 1- 2H - jazda z odłączonym napędem przednim czyli na tył 2- 4H - jazda 4X4 - generalnie nie polecana na asfalcie 3- N - odłączony reduktor, coś jak luz tylko na reduktorze 4- 4L - jazda 4X4 z reduktorem, w uproszczeniu muwiąc pułbiegi- auto jest powolne ale sliniejsze jak traktor Co do olejów to jeśli nie wiesz nic o aucie to lepiej wymienić, w skrzyni w reduktorze i w moście tylnym i przednim, jeśli masz LSD to idzie inny olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deejey90 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Tak czułem z metody prób i błedów ;p Kiedy warto korzystać z 4L ? Czy wtedy auto zachowuje sie inaczej ? Skad moge wiedziec czy mam LSD ? Auto - Nissan Terrano II 2000r 2.7TDi , piasty z napisem Automatic. Wersja "krótka" 3d. Dostałeś "pomógł" dzieki wielki za odpowiedz edit: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e486bc2c846c7d48.html Takie koła sa w serii. Jakie najwieksze koła wejdą w nadkola do tego auta? Z oponkami "normalnymi" , np na 40/50 profilu, bo chciałbym troche je ucywilizować... I czy da sie troche to bujanie na boki wyeliminować? Myśle o wymianie zawieszenia, ale nie chce go podwyższać, co byście polecili mi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztofs Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Skad moge wiedziec czy mam LSD Było tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=44911 Koła: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=35342 4L? w ciężkim terenie, głębokie błoto, śnieg, strome podjazdy i zjazdy, czyli generalnie kiedy potrzebujesz więcej mocy na kołach lub wolniejszej jazdy by np. nie zrywać zbyt łatwo przyczepności, albo jednego i drugiego. Pobaw się, sam zobaczysz :-) O oleju w mostach najczęściej się zapomina, więc lepiej wymienić, bo nie wiadomo kiedy ostatnio był wymieniany. Instrukcja przewiduje wymianę w przednim i tylnym moście max co 24 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppater83 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Witam. Może powtarzam temat ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na następujące pytania: odnoście wymiany olejów, 1. W czym oprócz silnika wymieniamy oleje (chodzi o napędy i skrzynie), 2. Co ile wymieniamy te oleje? 3. Jakie oleje do czego? 4. Ile jakiego oleju do czego wchodzi? Chodzi i o nissana terrano II 2.7 TD H68155 z 1995r 2 drzwi z LSD. Bardzo proszę o jakieś porady z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Oleje masz w tematach "przypiętych" Napędy w Spartan grg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.