Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] pomocy!!! kierownica sie "przekreca"

Gość adek89

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy taki temat byl szukalem z pol godziny nie znalazlem jesli byl taki temat to prosze o link . a dokladnie chodzi o to ze kierownica podczas krecenia na sucho sie "przekrecila" nie wiem co to myslalem ze moze wielowpust ale to bylo by slychac sgrzytanie a kierownica obraca sie plynie i moge tak nia krecic w nieskonczonosc . Nie wiem czy to jakis przegub tam jest czy co

Najpierw sprawdź, czy kręcąc kierownicą kręci się wałek kierowniczy nad pedałami. Jeżeli się kręci - to problem prawdopodobnie w ślimaku przekładni. Jeżeli się nie kręci - to problem na samym kole u góry.

pozdr.

raczej to cos na dole bo zacelo sie od tego ze delikatnie przeskakiwalo i bylo slychac ten dzwiek z miejsca gdzie konczy sie drazek ( jabiuszko) jesli to slimka to co mnie czeka?

Regeneracja albo wymiana... zalezy :) Trzeba by zobaczyc jak to wyglada na polaczeniu slimaka z jabluszkiem i co jest zrypane czy gora czy magiel. Albo frez na slimaku albo walek sie zaoral.

Nie wiem skąd jesteś ale zadzwoń pod te nr. 0 58 3025633 Nagengast i 0 58 5203657 Carfix&Lubut Obydwie firmy są z Gdańska i zajmują się regeneracją przekładni kierowniczych. Jeśli to dla Ciebie za daleko to przynajmniej w cenach się zorientujesz ;) A swoją drogą to dobrze że w czasie jazdy się to nie stało :kosci:

no dobrze po kilku godzinach meki udalo mi sie dosjc do tego ze wylamane sa zeby na wielowpuscie ale nie na tym walku co wychodzi z maglownicy tylko na tym elemencie co laczy maglownice z kolumna ( chyba to sie krzyzak nazywa)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...