Gość kaufman13 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam, próba otwarcia bagażnika z pilota kończy się niepowodzeniem. Bagażnik mogę otworzyć przy pomocy kluczyka. Po rozkręcenie zobaczyłem, że siłownik działa, ale: po otwarciu czy tam zamknięciu zamek się nie blokuje. Siłownik bez oporu chowa się i wyciąga. Czy siłownik powinien pozostawać w pozycji otwarty/zamknięty i być zblokowany. Czy brakuje mi jakiejś sprężynki na zamku ? Jeśli za bardzo zakręciłem się w pytaniu to postaram się podesłać jeszcze zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Kiedyś wymieniałem zamek i powinna być tam sprężynka bez niej nie da rady;) Niestety w tej chwili nie jestem w stanie powiedziec gdzie powinna być zamontowana. Szukaj na forum kiedyś juz było i nawet fotki były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaufman13 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Kiedyś był post o tym samym problemie ale niestety nie znalazłem rozwiązania problemy odnośnie tego siłownika czy ma zostawać w miejscu i sam się blokować czy to już zadanie zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Miałem podobny problem, przyczyna był uszkodzony mechanizm do którego mocowane jest cięgno od siłownika centralnego zamka. Zdobycie tej części jest praktycznie niemożliwe. Jeśli masz to samo uszkodzenie to daj znać. Wytłumaczę Ci jak to naprawiłem. U nie już ponad 2 lata działa poprawnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 martinezx1 ale z kluczyka mu działa. Też przerobiłem uszkodzone cięgno ale wtedy ani z kluczyka ani z pilota nie mogłem otworzyć. Kupiłem poprostu nowy zamek w tym wypadku. Podejżewam, że spadła sprężynka właśnie z cięgna. A przy okazji jak masz patent to wrzuć na forum bo swego czasu też się głowiłem jak to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 U mnie też z kluczyka działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Pewnie przetarty jest przewód na przejściu w klapie a dachem> Jest to najczęstrza usterka jeśli nie zamyka i nie otwiera z leniucha. Sam siłownik to napędza jedynie mechanizm zamka. Jezeli z nim i zamkiem jest wszystko OK to szukaj przerwy w przewodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 W moim przypadku pekło żeliwne kóleczko na bębenku do którego jest zamocowane cięgno od siłownika. Z kluczyna zamek dzialał, centralnym - silownik chodził ale nie zamykał ani otwierał. Sama część nie do zdobycia. Ja kupiłem używany cały bębenek i z niego sobie sprzełożyłem ta część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Miałem podobny problem, przyczyna był uszkodzony mechanizm do którego mocowane jest cięgno od siłownika centralnego zamka. Zdobycie tej części jest praktycznie niemożliwe. Jeśli masz to samo uszkodzenie to daj znać. Wytłumaczę Ci jak to naprawiłem. U nie już ponad 2 lata działa poprawnie.Pozdro U mnie jest dokładnie tak. Pękła plastikowa część cięgiełka. Matinez jak żeś to naprawił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abram Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 koledzy ja mma podobny problem i nie wiem jak to zrobic Martinez napisz jak to zrobiłes.ja mysle kupic nowy zamek tylnej klampy bo b=narazie moge tylko kluczykiem otwierac a z centralnego sie nie otwier i jak sie domyslacie jest to malo wygodne zawsze z luczykiem biegac:((( [ Dodano: Nie 05 Kwi, 2009 18:53 ] koledzy ja mma podobny problem i nie wiem jak to zrobic Martinez napisz jak to zrobiłes.ja mysle kupic nowy zamek tylnej klampy bo narazie moge tylko kluczykiem otwierac a z centralnego sie nie otwiera i jak sie domyslacie jest to malo wygodne zawsze z kluczykiem biegac:((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 U nie okazało się, że urwane jest mocowanie cięgna siłownika od elementu zamka. Z kluczyka działało jednak nie poprzez centralny zamek. Szukałem tego po szrotach i napisałem wiele maili to ludzi z allegro. Zero sukcesu, naprawiłem to przykręcając płaską blaszkę do pozostałego elementu. Dwa maleńkie otworki i malutkie śrubki. W blaszce otwór mniej więcej w tym samym miejscu co na urwanym fragmencie. Po zmontowaniu wszystko chodzi w 99% poprawnie. 99% bo czasami po zamknięciu klapy nie daje się ona otworzyć i muszę zamknąć i otworzyć autko z pilota. Jeśli ktoś bardzo potrzebuje zdjęcia to w wolnej chwili mogę się dostać pod tapicerkę i wykonać fotkę. Wiem, ze w 5D jest takie samo rozwiązanie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ja kupiłem cały zamek z obudową i cięgnem. Przełożyłem stary zamek do "nowej" obudowy i taki mój patent. Tylko trzeba się z tym obchodzić delikatnie bo obudawa jest tez wykonana z jakiegoś gównianego tworzywa. Trochę dłubania z tym jest. Koszt zamka z cięgnem 50zł na szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abram Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 martinezx1 jak bys mogł to wrzuc te fotki bedzie to bardziej jasne to co napisałes. i wiesz ja mam jeszcze taki problem bo ta tapicerke trzymaj takie plastikowe zatrzaski i kurcze wiekszosc mi sie połamały i kiepsko sie trzyma .moze siesz gdzie taki mozna dostac ??? pewnie tylko szrot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaufman13 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udało mi się znaleźć chwile czasu i wrzucam jak wygląda u mnie siłownik oraz zamek. 1. Siłownik białe ramie siłownika można bez oporu przesuwać w prawo i lewo. 2. Wszystkie cięgła są przyczepione, ale zamek także luźno da się przestawić. Brak sprężynki ? Pewnie jedna z dwóch rzeczy jest do wymiany. Link do większych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Powinna być sprężynka na zdjęciu na dolnym ramieniu. Tak się składa, że chyba mam taką sprężynkę ze starego zamka. Jakby była potrzebna daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abram Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 kolego ja mam taki sam problem i mi własnie tej sprezynki brakuje chyba pekła... a moze masz dwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Kolego abram dwóch to nie mam ale nie widzę problemu w odstąpieniu jeśli kolega kaufman13 się nie zgłosi dzisiaj do 24 W moim aucie jak spadła ta sprężynka to wpadła tam gdzie wchodzi to dolne ciągno czyli w okolice zamka. A potem sie poturlała sprężynka w okolice świateł tylnich Sprawdź czy gdzies tam nie wpadła. Weż jakiś magnes i posprawdzaj wszelkie zakątki w klapie od bgażnika. Ja w ten sposób znalazłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abram Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ok dzięki zobaczę a moze akurat tak bedzie jak mowisz.a powiedz mi jak ty poradziłes sobie z tym plastikem na klapie czy tapicera bo ja niestyty mam taki z tym problem ze te plastikowe zaczepy połamały sie i tak kiepsko sie trzyma i jak narazie nigdzie nie moge tego dostac.... moze mnie jakos wspomozesz rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 może cos tu będzie: http://www.margotjg.com/sklep/index.php?cP...55ed7af57ae2706 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaufman13 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Chwila nieuwagi na forum i przepadłaby mi szansa na sprężynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abram Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 jawert dzieki kolego na tej stronie powinienem znalazc to co szukam wielkie dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 abram kupiłem w jakimś sklepie motoryzacyjnym identycznych nie dostałem ale dobrałem podobne i wszytsko sie trzyma jak należy. kaufman info poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris013 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 U mnie ostatnio też pojawił się problem z tylną klapą. Raz mogę otworzyć, a za innym razem nie. Gdy z centrala nie mogę otworzyć to i także z kluczyka nie da rady. Może ktoś z was wie co może być przyczyną? Przymierzam się do rozebrania klapy i wolałbym wiedzieć na co się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 kris13 musisz się tam dostać. Może sprężynka jest uszkodzona albo jedno z cięgień zamka jest złamane i ledwo się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris013 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Po świętach rozbiorę i zobaczę co tam się wydarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi