Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] brak ssania wysokie obroty na rozgrzanym silniku

Gość mario2907

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mario2907

Witam szukalem na forum i nie moge znalesc podobnego problemu jak moj kupiulem primerke p10 1,6 slx 91r. na gazniku z gazem i problem jest tego typu ,ze pali z dotyku na benzynie i na gazie ale nie ma ssania ma jakies 700 obrotow a gdy sie rozgrzewa to obroty wzrastaja :?: na rozgrzanym silniku mam miedzy 1200 a 1400 obr. a na benzynie dochodzi do 1500 i faluja czasami miedzy 1100 a 1500 niewiem co jest grane niedawno go kupilem no i tak juz bylo no i czasami po dluzszej jezdzie zatrzymam sie na skrzyzowaniu to przez chwile ma 900 obr po czym podnosi je do 1300 jesli ktos wie o co w tym chodzi i co jest przyczyna to prosze o pomoc gg 10509618 czy jest problem z podcisnieniem czy czujnik temperatury o czego zaczac. Z gory dzieki za pomoc

Trzeba najpierw zobaczyć jak pracuje mechanizm ssania w gaźniku, czy się zamyka i otwiera, wyregulować, wymienić itd. Przez klawiaturkę nikt Ci nie powie co wymienić.

pozdr.

Jak masz LPg to posprawdzaj też szczelność pomiedzy mikserem a gaźnikiem i ogólnie czy tam wszystko "jest na swoim miejscu" a szczególnie przewody podciśnieniowe.

Jak nie to bedziemy szukać dalej ;)

miałem, mam to samo. u mnie spadła taka rura co doprowadza ciepłe powietrze od kolektora do filtra powietrza. zerknij pod obudowę filtra, powinno ją tam widać. po założeniu poprawiło się znacznie, chociaż nieraz też nie schodzą obroty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...