Gość Amster Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Koledzy poradzcie prosze. Mam micre k11 1.0 16V z 1997 123500 km. Dzisiaj po przejechaniu kilku kilometrow, krotkim postoju zauwazylem ze po starcie na luzie wydaje dziwne dzwieki cos jak pociag z rownomiernym tuk..tuk ..tuk. Gdy jade silniczek pracuje i ciagnie dobrze a traktorek jest tylko na biegu jalowym. Patrzylem na paski..i wydaja sie OK. Przeciez rozrzad nie moze chyba nagle szwankowac? Zastanawiam sie co sie stalo. Jak wspomnialem podczas jazdy nic nie slysze w kabinie i silniczek pracuje cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 sprawdz ile masz oleju w silniku bo moze juz sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dzieki za rade...ale to pierwsze co zrobilem. Podejrzewam kolko pompy jakby sie przy obrotach lekko chybotalo. Trzeba bedzie zdjac paski i posluchac..tylko jak to zrobic bez kanalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 jakiej pompy>? wodnej>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 jakiej pompy>? wodnej>? Tak..jak takpatrze z gory..to jakby..lekko kolko chybotalo...moze jaki piescien... polecial...jak ja kupowalem tydzien temu to silniczek chodzil cichutko..apojezdzilem ze 40km dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 moze gosc cie oszukal? bo niektore wady da sie zaleczyc na sam moment sprzedazy... wiesz co... moze ktos nie dokrecil koła ktore porusza paskiem do alternatora>? sprawdz czy tam sa sruby i je dokrec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 moze gosc cie oszukal? bo niektore wady da sie zaleczyc na sam moment sprzedazy... wiesz co... moze ktos nie dokrecil koła ktore porusza paskiem do alternatora>? sprawdz czy tam sa sruby i je dokrec Nie sadze...kupowalem od Holendra z sasiedztwa. Dostal ja pol roku temu od babci..a poniewaz ma 2 m to ciasno mu bylo. Mam przebiegi z kilku lat wstecz..z APK ( polski przeglad techniczny) wiec przebieg 123000km autentyczny...mam rachunki z 4 lat co bylo robione. Mala nawet nie drasnieta i chodzi super..tylko ten klekot na jalowym..mnie wkurza. Jak jade to silniczek ciagnie gladko..i w kabinie slychac tylko przyjemny syk... narazie pedzilem do 110km/godz i ledwo pedal gazu dotykalem. Co to jest? Mialemtyle starych samochodow i zaden problem..oprocz pierdolek. A o mnie niepokii..bo czeka mnie z 700km na swieta. Normalnie kolo domu bym sie nie przejmowal..padnie to bedziewiadomo co. Dla mnie najwazniejszajest karoseria...nienawidze rdzy..silnik zawsze mozna zreperowac lub wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 no przyjrzyj sie temu kołku na dole silnika... zawsze mozesz pojechac po pomoc w kontroli na jakas stacje diagnostyczna co maja kanal moze beda tacy dobrzy i cos zagladna lub doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 no przyjrzyj sie temu kołku na dole silnika... zawsze mozesz pojechac po pomoc w kontroli na jakas stacje diagnostyczna co maja kanal moze beda tacy dobrzy i cos zagladna lub doradza Mam niedaleko..dwa warsztaty..turecki i marokanski...niedrogo biora...zasze do nich jezdze po APK. Holendrzy sa za drodzy...do nich mozna..tylko na gwaracji. No dzieki....za radyi konwersacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Wciśnij sprzęgło na luzie, powinno przestać klekotać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Wciśnij sprzęgło na luzie, powinno przestać klekotać... A jak przestanie klekotac o wcisnieciu sprzegla to co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ze sprzeglo umarlo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ze sprzeglo umarlo :/ Przeciez ciagnie jak ch...lera. Samochod normalnie a nawet bardzodobrze jezdzi...tylko na biegu jalowym jak jest rozgrzany klekocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ale jak wciśniesz sprzęgło to przestaje klekotać? Mi mechanik powiedział, że to jakieś łożysko w skrzyni klekocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ale jak wciśniesz sprzęgło to przestaje klekotać? Mi mechanik powiedział, że to jakieś łożysko w skrzyni klekocze. OK..zaraz pojde...sprawdzic. Po wcisnieciu sprzegla nic sie niezmienia...dalej chroboce. Obstawiam na kolo pasowe pompy wodnej...bo przeciez obracajac sie niepowinno chybotac na boki. A jak jest w waszych micrusach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 a moze to zawory ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 a moze to zawory ?? Byc moze to one klepia ale cwierkac z lekka nie powinny. Musialbym posluchac innych micrusow....to moja pierwsza i moze jestem przewrazliwiony. W Toyocie starlet jak stalem na swiatlach to czasem myslalem ze misilnik zgasl...tak chodzil cichutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 msuisz podjechac do szpecow na kanal to poogladac nie ma wyjsxcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 No wiec zrobilem ok 1000 km i wszystko OK...pomimo ze na luzie nadal ten dzwiek jest. Natomiast odkrylem cos innego. Otoz po przekroczeniu 100 km/godz zaczyna drgac kierownica a 120 km/ godz caly samochod..az strach ze silnik wyleci. Jechalem wiec caly czas stowa i wtedy OK. Mysle ze moze kola zle wywazone..albo ktoras opona felerna. Czy ktos mial podobne zjawisko u siebie? Pozdrawiam _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi