Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Obszycie skórą kierownicy- gdzie?

stefino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Na sam początek informuję że czytałem parę tematów odnośnie obszywania ale w żadnym z nich nie znalazłem tego czego potrzebuję.

Otóż chciałbym obszyć skórą kierownicę. Ale nie rozchodzi mi się o obszycie pokrowcem z allegro za 30zł.. szukam kogoś kto w Poznaniu zrobi mi to w 100% profesjonalnie i zgodnie z moim życzeniem- czyli niech taki magik sprawi aby moja kierownica nie obracała się dookoła "ramy" w górnej części(albo jeszcze lepiej zerwie całą piankę, nałoży nową i dopiero na to skórka), obszyje mi całość razem z ramionami skórką w zbliżonym kolorze do tego co jest (kawa z mleczkiem). Kto oferuje takie usługi na terenie Poznania i okolic?? Chce wybrać materiał osobiście- na żywo kolor często wygląda inaczej niż na fotkach. Proszę o pomoc- zależy mi też na czasie.

• 2 tygodnie później...

Znajdź zakład tapicerski specjalizujący się w tapicerce samochodowej i po kłopocie. W szczecinie jest kilka takich zakładów, nawet w fabryce mebli tapicerowanych gdzie pracuje, można taką usługę wykonać, bo przecież każdy dobry tapicer powinien znać się na tapicerce meblowej, samochodowej i jachtowej. Tapicerzy z naszej firmy, prywatnie po godzinach pracy wykonują komletne tapicerki samochodowe, tzn fotele, boczki drzwi, deski rozdzielcze, kierownice i podsufitki. A żeby wykonać dobrze obszycie kierownicy, łacznie z ramionami, trzeba ją zdemontować, tapicer musi ją mieć na stole, bo tak jest wygodniej. Nietrzeba ściągać pianki, wystarczy odpowiednio wykroić skórę i zszyć ją na kierownicy szwem krzyżakowym, oczywiście skóra musi być przyklejona klejem tapicerskim do kierownicy, obszycie kierownicy trwa średnio 4 godz. W mojej primerce nie obszywałem kierownicy bo była obszyta fabrycznie, ale mam założoną czarną skórę na gałkę zmiany biegów i czarny skórzany mieszek, wszystko szyte było zielonymi nićmi (w kolorze nadwozia) :D

dziś odebrałem kierownicę- bomba!! wyszło pięknie!! jutro postaram się wrzucić fotki.

Na początku miało być 130. Odbierała żona- i zapłaciła nie 130 a równe 100zł

[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 00:02 ]

Dodaję fotki obszytej kierownicy:

1004985.jpg

1004986c.jpg

1004988m.jpg

1004989f.jpg

1004992.jpg

1004993.jpg

• 1 miesiąc temu...
Gość WaldekSP16

Obszyłem sobie kierownice sam , kupiłem ze skóry za 25 zł(tak mi się wydaje że ze skóry :D ) i z efektu jestem zadowolony. Zajeło mi to 2 godz. Stefino ma to zrobione profi , w Rybniku za takie obszycie wołają ponad 200zł ale wygląda to naprawde fajnie.[center:a55032e445]p5071611.jpgp5071612.jpgp5071613.jpg [/center:a55032e445]

no jest ładnie zrobione- zaraz się fajniej autkiem jeździ- z tym że warto teraz przecierać kierownice dość wilgotną ściereczką- i potem do sucha drugą- zachowuje świeżość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...