stefino Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam!! Na sam początek informuję że czytałem parę tematów odnośnie obszywania ale w żadnym z nich nie znalazłem tego czego potrzebuję. Otóż chciałbym obszyć skórą kierownicę. Ale nie rozchodzi mi się o obszycie pokrowcem z allegro za 30zł.. szukam kogoś kto w Poznaniu zrobi mi to w 100% profesjonalnie i zgodnie z moim życzeniem- czyli niech taki magik sprawi aby moja kierownica nie obracała się dookoła "ramy" w górnej części(albo jeszcze lepiej zerwie całą piankę, nałoży nową i dopiero na to skórka), obszyje mi całość razem z ramionami skórką w zbliżonym kolorze do tego co jest (kawa z mleczkiem). Kto oferuje takie usługi na terenie Poznania i okolic?? Chce wybrać materiał osobiście- na żywo kolor często wygląda inaczej niż na fotkach. Proszę o pomoc- zależy mi też na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarycezary Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Znajdź zakład tapicerski specjalizujący się w tapicerce samochodowej i po kłopocie. W szczecinie jest kilka takich zakładów, nawet w fabryce mebli tapicerowanych gdzie pracuje, można taką usługę wykonać, bo przecież każdy dobry tapicer powinien znać się na tapicerce meblowej, samochodowej i jachtowej. Tapicerzy z naszej firmy, prywatnie po godzinach pracy wykonują komletne tapicerki samochodowe, tzn fotele, boczki drzwi, deski rozdzielcze, kierownice i podsufitki. A żeby wykonać dobrze obszycie kierownicy, łacznie z ramionami, trzeba ją zdemontować, tapicer musi ją mieć na stole, bo tak jest wygodniej. Nietrzeba ściągać pianki, wystarczy odpowiednio wykroić skórę i zszyć ją na kierownicy szwem krzyżakowym, oczywiście skóra musi być przyklejona klejem tapicerskim do kierownicy, obszycie kierownicy trwa średnio 4 godz. W mojej primerce nie obszywałem kierownicy bo była obszyta fabrycznie, ale mam założoną czarną skórę na gałkę zmiany biegów i czarny skórzany mieszek, wszystko szyte było zielonymi nićmi (w kolorze nadwozia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 cezarycezary, czy możesz wrzucic fotki kal to wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 dziś odebrałem kierownicę- bomba!! wyszło pięknie!! jutro postaram się wrzucić fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxko Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 jaki koszt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na początku miało być 130. Odbierała żona- i zapłaciła nie 130 a równe 100zł [ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 00:02 ] Dodaję fotki obszytej kierownicy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaldekSP16 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Obszyłem sobie kierownice sam , kupiłem ze skóry za 25 zł(tak mi się wydaje że ze skóry ) i z efektu jestem zadowolony. Zajeło mi to 2 godz. Stefino ma to zrobione profi , w Rybniku za takie obszycie wołają ponad 200zł ale wygląda to naprawde fajnie.[center:a55032e445] [/center:a55032e445] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 no jest ładnie zrobione- zaraz się fajniej autkiem jeździ- z tym że warto teraz przecierać kierownice dość wilgotną ściereczką- i potem do sucha drugą- zachowuje świeżość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.