cfty Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam. Mam prośbę do użytkowników Qashqaia z silnikiem benzynowym 1,6 - o sprawdzenie w swoich samochodach, czy występuje taka sytuacja, jak na zdjęciu poniżej : Chodzi o cztery nagwintowane otwory w pobliżu korka wlewu oleju ( zaznaczone czerwonymi strzałkami ). Odebrałem dzisiaj samochód z serwisu. Przyznam, że wcześniej nie zwróciłem na to uwagi czy jest to normalne, czy też powinny być tam zamocowane jakieś elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam tak ma ma być sprawdziłem u siebie. (a ja jeszcze w serwisie nie byłem wiec jest tak od nowości) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam.Mam prośbę do użytkowników Qashqaia z silnikiem benzynowym 1,6 - o sprawdzenie w swoich samochodach, czy występuje taka sytuacja, jak na zdjęciu poniżej : Obrazek Chodzi o cztery nagwintowane otwory w pobliżu korka wlewu oleju ( zaznaczone czerwonymi strzałkami ). Odebrałem dzisiaj samochód z serwisu. Przyznam, że wcześniej nie zwróciłem na to uwagi czy jest to normalne, czy też powinny być tam zamocowane jakieś elementy. Tu: Wygląda to tak samo, więc chyba wszystko jest ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cfty Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 luxbox, pgeca - dzięki bardzo. Uspokoiłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Nie ma za co, chyba temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nie ma za co, chyba temat do zamknięcia. nie wiem czy zauważyłeś ale tu się tematów nie zamyka bo nie ma moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 hehe dokładnie a kontynując tu inny temat skoro już ktoś zapodał fotę komory to po lewej ta poduszka jest jakoś mega miękka i polecam wszystkim mającym 1,6 złapać za kolektor dolotowy i poruszać silnikiem patrząc na tą poduszkę.... jak masło... pewnie dlatego nam coś postukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 niech ktoś zobaczy czy metalicznie puka przy puszczaniu sprzęgła na postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 tego się nie zobaczy no jak puszczasz sprzęgło i słychać pyk szzzzz to znaczy ze łożysko oporowe przy sprzęgle... :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no to tak ale mi oporowe nie szumi tylko metaliczne puknięcie podczas puszczania i wciskania sprzęgła energicznie a podczas jazdy między zmianami biegów stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no to tak ale mi oporowe nie szumi tylko metaliczne puknięcie podczas puszczania i wciskania sprzęgła energicznie a podczas jazdy między zmianami biegów stuka ewidentnie to jakaś awaria, pomykaj jak najszybciej z tym do serwisu bo może się źle skończyć; jak coś się stanie i powiesz że już tak było wcześniej to ci tego na gwarancji nie zrobią, bo wg regulaminu gwarancji musisz zgłosić usterkę zaraz po jej wykryciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Kristo byłem i to powiedzieli: No i kiszka. Modzili kupa gadki dokręcili belkę silnika bo niby poluzowana była poduszki pod skrzynią posprawdzali wyczaili rozwulkanizowaną tulejkę amorka tylnego a jak stukało przy puszczaniu sprzęgła tak stuka. Na ten moment nie będą rozbierać ale chociaż nie biorą mnie za natręta co coś tam wymyśla. Pojeździmy się okaż jak stuka to wyjdzie. A tak na marginesie to się dowiedziałem że jak to sprzęgło to na własny koszt bo nie jest na gwarancji, jakaś bzdura. Zużycie rozumiem ale usterka to chyba muszą zrobić jako gwarancyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 nie masz w okolicy B-u innego serwisu żeby zajechać? Straszni krętacze jacyś w tym serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 daj spokój bo bani ten serwis w Białymstoku Musiński. Najbliżej mam do Ełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 daj spokój bo bani ten serwis w Białymstoku Musiński. Najbliżej mam do Ełku. no to już jest kawałek, ale może warto się przejechać kiedyś na przegląd i pogadać z nimi; podejrzewam że ich opinia może być zupełnie inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi