Gość lunatyk1 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam, Mam zamiar zabrać się za wyciszanie mojej micry(k11 przed FL).Moje pytanie brzmi: Jaką mate polecacie?Osobiście jestem prawie przekonany do taśmy uszczelniającej dekarskiej,ale czekam na inne propozycje. Kolejne pytanie dotyczy głośników a dokładniej o ich zabezpieczenie przed kapiącą z szyby wodą.Fabrycznie na głośnik jest nałożona folijka ochronna stąd moje pytanie a nie chce zeby mi sprzęt za ciężka (dla mnie) kase poszedł ... Co do głośników myślałem nad helix'ami 6.1 Dark blue tylko kurde one mają aż 58mm głębokości...I nie wiem czy wejdą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item586702961_maty_d...e_bulk_pak.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 No zestawik fajny...i nawet Chip Foose go promuje...Szkoda tylko ,że cena jest Zabójcza dla mnie. Ma ktoś jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 maty dekarskie sa OK. jedna rolka 30cm x10m starcza na parke drzwi bez tapicerek. tapicerki tez polecam wykleic. oklejaj wszystko co sie da. wszystkie blaszki ciegna , pukaj w drzwi reką i sluchaj co drży. nie moze być zadnych rezonansów. kupisz sobie głosniki za nie wiadomo ile $$ i bedziesz slyszal grającą klamke przeplatającą się z tapicerką. co do głosników to zalezy od budżetu. przydałoby się do tego jeszcze radio i wzmak. Chyba ze nie potrzebujesz super mocnego dzwięku. masz dwie opcje. albo ze wzmakiem albo nie. komponenty jakie wybierzesz zaleza tylko od $$$. radio: Alpine, ew. Clarion wzmak: za male sianko wez sobie carpowera. wieksze sianko, orion, steg, udimension. kup wzmaka 4 kanalowego na pozniejsze rozszerzenie suba. zestaw przedni tylko odseparowany, niski budzet: power bass , helix, wyzszy budzet. dls r6a. dego ST. cos z TECa. ew Alpine SPX głosniki zamontuj na dystansach z mdfu 22mm ew 18 jesli glosnik bedzie wadzil o maskownice, porzadnie oklej dystans mata. po montazu tapicerki jeszcze raz sprawdz czy nic nie drzy. zrob odsłuch jak bedziesz mial wzmak bez suba daj ciecie hpf na 35 hz jak bedzie sub daj hpf na 80 hz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 lunatyk1 widzę, że wyszukiwarki się nie chciało użyć -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...t=wyg%B3uszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No właśnie kupiłem głosniczki...tec 6XP bodajze.Z myślą że obejdzie sie bez wygłuszania...Ale niestety się pomyliłem...także jak tylko bedzie sianko to biore sie za wygłuszenie;) Dzięki za rade elektyk1e... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 spoko:) ale jak bedziesz wygluszal to poswiec na to 2 3 godzinki. zrob porzadnie , nic na odpierdal. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kYs Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 podepnę się pod temat car audio czy aby wymienić głośniki w drzwiach przednich trzeba zdjąć całą tapicerkę czy wystarczy zdjąć te plastikowe maskownice? pytam bo chciałbym zaoszczędzić sobie na pozór niepotrzebnego wysiłku związanego ze zdjęciem całego boku już raz to robiłem jak mi coś szybę kierowcy rysowało ;P z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Nie da rady trzeba zdjąć całą tapicerke(gdyż plastiki mocujące są przytwierdzone właśnie do podszycia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kYs Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Nie da rady trzeba zdjąć całą tapicerke(gdyż plastiki mocujące są przytwierdzone właśnie do podszycia) wiem wiem dziś rano przekonałem się sam o tym ale głośniki już na swoim miejscu siedzą i to najważniejsze, trochę babrania z instalacja miałem bo mi radyjko pamięci nie trzymało ale wszystko już jest w porządku i ładnie sobie gra Dzięki lunatyk1 za odpowiedź ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi