Gość b0n0 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 witam serdeczne mam problem z samochodem chodzi o to że podczas jazdy po osiągnieciu temperatury ok 100st samochód zatrzymuje mi sie na drodze...i nie chce odpalić...w czasie jazdy przed samym zgaśniećiem pojawia sie dosłownie na sekunde czerwona lampka oleju po czym obrotomierz spada gwałtownie w dół i autko nie jedzie ...chwilowo nie da sie go odpalić po około 5 minutach<tak jakby silink musiał ochłonąć> mozna go odpalić ale ten problem pojawia się później czescie tzn po przejechaniu około 2 km znów staje i tak cały czas. Do tego zachowuje sie tak jakby miał zapchany filtr paliwa tzn dławi go i strasznie "muli"dodam że problem ten pojawia sie zarówno przy jeżdzie na benzynie jak i na gazie...czy jest to wina słabego chlodzenia oleju?? czy moze jakiś czujnik sie zepsuł?a moze jescze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Sprawdź poziom płynu w chłodnicy, jeśli masz za mało to możliwe że układ chłodzenia się zapowietrzył, i będą takie objawy jakie opisujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Możliwy jeszcze jest nawalający aparat zapłonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Możliwy jeszcze jest nawalający aparat zapłonowy To w Primerach "Power Transistor" też w nich nawala??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 podczas jazdy po osiągnieciu temperatury ok 100st samochód zatrzymuje mi sie na drodze...i nie chce odpalić...w czasie jazdy przed samym zgaśniećiem pojawia sie dosłownie na sekunde czerwona lampka oleju po czym obrotomierz spada gwałtownie w dół i autko nie jedzie ...chwilowo nie da sie go odpalić po około 5 minutach<tak jakby silink musiał ochłonąć> mozna go odpalić Witam! Miałem podobny przypadek w Corsie B i tam był za to odpowiedzialny czujnik obrotów wału. Samochód szło odpalić ale na popych. Czujnik się przegrzewał i wysyłał do kompa sygnał żeby iskry nie wytwarzał. Wystarczyło poczekać parę minut i szło go odpalić. Wydaje mi się że może tak być z każdym czujnikiem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 podczas jazdy po osiągnieciu temperatury ok 100st samochód zatrzymuje mi sie na drodze...i nie chce odpalić...w czasie jazdy przed samym zgaśniećiem pojawia sie dosłownie na sekunde czerwona lampka oleju po czym obrotomierz spada gwałtownie w dół i autko nie jedzie ...chwilowo nie da sie go odpalić po około 5 minutach<tak jakby silink musiał ochłonąć> mozna go odpalić Witam! Miałem podobny przypadek w Corsie B i tam był za to odpowiedzialny czujnik obrotów wału. Samochód szło odpalić ale na popych. Czujnik się przegrzewał i wysyłał do kompa sygnał żeby iskry nie wytwarzał. Wystarczyło poczekać parę minut i szło go odpalić. Wydaje mi się że może tak być z każdym czujnikiem. Pozdrawiam. A jest on w aparacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.