derebere Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 witam. zna sie ktoś na głośnikach ktore by jakoś grały ? chciałem wstawić coś nie zmieniając radia ,lecz po paru dniach szperania i tak nie mam pojęcia co wybrać. jest tyle tych firm ze nie łatwo się połapać. cena jaką moge wydać to ok 200-250 zł to ze wstawić dystanse pod 165 to już wiem. nie wiem natomiast czy zestaw odseparowany czy nie ? będzie to grało bez wzmacniacza aa i jakiej średnicy kable wystarczą do uzyskania przyzwoitego dźwięku (jeśli już się pytać to o wszystko) z gory dziekuje a może zestaw od kolegi http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=52368 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ten zestaw od kolegi lepiej by gral z wzmakiem a za te pieniadze to bym ci proponowal to http://www.allegro.pl/item591428962_helix_...ratis_24gw.html i napewno wiekszosc ci to powie ewentualnie te http://www.allegro.pl/item591344184_nowe_g...esylka_0zl.html ale te potrzebowaly by wzmacniacza by naprawde dobrze grac. No i kable oczywiscie nie ciensze niz 2.5 choc te sa juz wystarczajace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 własnie znaalzlem te helixy po 219 w jednym sklepie. hertzy mi jeden koles odradzal bo radio sobie z nimi nie poradzi. i teraz jeszcze jedno pyt. czy wielka jest roznica miedzy dystansami z mdf a plastikami ? mam okazje za pare groszy dostac od reki z plastiku .. a wiadomo do mojej nysy nie jest prosto dostac z mdf-u. generalnie stoje przed takim dylematem: PowerBass S-6C (używki) vs. Helix DB 62.1(nowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Niby wielkiej roznicy nie ma ale lepsze byly by mdf a plastyki terz spelnia swoja funkcje a co do glosnikow to ja jestem za 2 opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kret Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Co do dystansów z MDFu to proponuje zrobić samemu bo i troszkę kasy zostanie i będze uciecha, że sobie coś samemu zrobiłeś. Jak nie masz MDFu to może byś z jakichś starych mebli, nie ma to znaczenia byle płyta była. TYLKO muszisz wycięte panele zainpregnować bo płyta ciągnie wodę. Robisz szablon z kartonu, jak wszystko będze git to przykładasz i wycinasz. Ot całą filozofia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 no własnie mam przed soba te głosniki w pudelku i tam jest szablon. chyba bede sam wycinal tylko wyrzynare trzeba skołowac ile bym potrzebowal ? 3cm wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.