Gość Grzesio0 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam ! Mam pytanko znacie jakieś sposoby obniżenia almerki z 98 roku ? Nie chodzi mi o sprężyny obnizające bo to w tedy zrobie jak nie bedzie innego wyjścia ;] Silnik mam 1.4 75 km ;] jbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Hehe jak nie chcesz kupować nowych sprężynek to je przytnij hehe niby śmieszne ale pół Podkarpacia tak ma w BMW przycinają i montują jakieś gumy w celu utwardzenia ja bym sie nie odważył choć w sumie jeździłem tak obniżonymi BMKAMI i było spoko twardo i nic sie nie rozlatywało tylko tam sadzają je na glebę konkret, że z tyłu to czasem i rant felgi sie chowa pod nadkole ale jak ma być tanio to chyba tylko to pozostaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesio0 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 myślałem nad tym ale jest strach że coś może sie stać ;] A wie ktoś czy są sprężyny obniżające 60 mm bo znalazłem tylko 40mm jak narazie ;] Przód mam w tej chwili 8cm prześwitu a tyl tylko 4 cm i chciałbym mieć przód niżej niż tył ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=50220 :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Obcinanie sprężyn to najgorsze co można zrobić!!! Zresztą wydaje mi się że sprężyny w Almerze są na końcach bardziej ściśnięte, a jak utniesz to już taka nie będzie... Co do niskich sprężyn to kojarzę że ktoś pisał że ma takie -70 czy -60 ale nie pamiętam kto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesio0 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 w roli sprostowania to mam przód 8 cm a tył 6 cm prześwitu ;] ato po wymianie amorków a przed wymianą miałem 12 cm z przodu ;/ A dasie wsadzić do almerki spręzyny od innego samochodu żeby obniżyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mxw Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam !Mam pytanko znacie jakieś sposoby obniżenia almerki z 98 roku ? Nie chodzi mi o sprężyny obnizające bo to w tedy zrobie jak nie bedzie innego wyjścia ;] najprostsze: jedź do tzw. "kowala", on ci zrobi - i nie chodzi tu o obcięcie sprężyn (tego raczej nie wolno robić!), a ich podgrzanie, rozhartowanie, ściśnięcie i ponowne zahartowanie i pomalowanie. koszt najniższy (coś ~50 zł/szt + 40 zł/szt za demontaż/montaż), wielkość obniżenia na życzenie praktycznie dowolna. ja zrobiłem tylko przód (czyli koszt 180 zł, tyłu nie trzeba ruszać, sam siada ) i jestem bardzo zadowolony. amorki fabryczne, mija już chyba 4 rok i wszystko hula prawidłowo. przód był obniżany -4 cm. polecam! robiłem tutaj: http://www.pospring.pl Obcinanie sprężyn to najgorsze co można zrobić!!! dokładnie! pozdro., m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zobacz w tym temacie: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...78153eef7d8dc9d Ogłoszenie trochę stare ale może jeszcze aktualne. No i jest tam też mowa o sprężynach obniżających -60mm Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.