Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Skrzypienie z tyłu :)

lisek

Rekomendowane odpowiedzi

Charakterystyczny dzwięk dla górnych wahaczy - skrzypienie i piszczenie podczas delikatnej pracy zawieszenia. - wszyscy to znamy z przodu --- a mnie tak skrzypi z tyłu ;-)

Jakiś pomysł gdzie szukac przyczyny ?

Wydaje mi się że "trzeszczą" u Ciebie te gumy takie co się na nich opiera i sprężyna i amortyzator na górze między w/w elementami a karoserią nie wiem dokładnie jak to się nazywa gniazdo amortyzatora chyba czy coś

Chodzi mi o tą część to jest chyba przyczyną Twojego problemu :

http://moto.allegro.pl/item596703423_nissa...l_oryginal.html

:diabel2:

Bodzió lisek ma P10.Tam jest inne mocowanie.

lisek jak jestes 100% pewny że to coś z zewnatrz z zawiechy no to pasuje szukać i drogą eliminacji może sie znajdzie.

Czasem coś z bagażnika lubi sie tak przenosić.Patrzyłeś?

Bodzió lisek ma P10.Tam jest inne mocowanie.

lisek jak jestes 100% pewny że to coś z zewnatrz z zawiechy no to pasuje szukać i drogą eliminacji może sie znajdzie.

Czasem coś z bagażnika lubi sie tak przenosić.Patrzyłeś?

Jakby co to p10 ma takie mocowanie z tyłu...

pic00030.jpg

Skrzypieć sobie może sprężyna, amor sam w sobie może gdzieś przy odboju się guma wyrobiła, no i wspomniane mocowanie...

Jakby co to mam takie cudo w promocyjnej cenie :)

ja mialem tak ze skrzypialo dluzszy czas i okazala sie taka blachostka ze sam sie zdziwilem.Są tam 2 sprezynki juz nie pamietam od czego ale widac je odrazu jak sie zajrzy pod spod wiec moze u Ciebie rownez tylko to piszczy ( uzylem smaru w sprayu i bylo ok)

Charakterystyczny dzwięk dla górnych wahaczy - skrzypienie i piszczenie podczas delikatnej pracy zawieszenia. - wszyscy to znamy z przodu --- a mnie tak skrzypi z tyłu ;-)

Jakiś pomysł gdzie szukac przyczyny ?

witam , miałęm coś w podobie , okazało sie że plastik na klapie sie zagioł i strasznie to piszczało , skleiłem i jest dobrze :)

Ja natomiast obstawiam to co piszczało u mnie, mianowicie gumowe tulejki przez które przechodzi stabilizator (te pod obejmami mocującymi stabilizator do nadwozia). Wystarczy się schylić i prysnąć WD po tej gumce i będziesz wiedzieć czy to to). Ja od czasu do czasu przejechałem pędzlem nasączonym w oleju i było ok (bo odkręcać nie chciałem w obawie przed urwaniem podrdzewiałej śruby). Sprawdź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...