lisek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Charakterystyczny dzwięk dla górnych wahaczy - skrzypienie i piszczenie podczas delikatnej pracy zawieszenia. - wszyscy to znamy z przodu --- a mnie tak skrzypi z tyłu ;-) Jakiś pomysł gdzie szukac przyczyny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodzió Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Wydaje mi się że "trzeszczą" u Ciebie te gumy takie co się na nich opiera i sprężyna i amortyzator na górze między w/w elementami a karoserią nie wiem dokładnie jak to się nazywa gniazdo amortyzatora chyba czy coś Chodzi mi o tą część to jest chyba przyczyną Twojego problemu : http://moto.allegro.pl/item596703423_nissa...l_oryginal.html :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Bodzió lisek ma P10.Tam jest inne mocowanie. lisek jak jestes 100% pewny że to coś z zewnatrz z zawiechy no to pasuje szukać i drogą eliminacji może sie znajdzie. Czasem coś z bagażnika lubi sie tak przenosić.Patrzyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RooS Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Bodzió lisek ma P10.Tam jest inne mocowanie. lisek jak jestes 100% pewny że to coś z zewnatrz z zawiechy no to pasuje szukać i drogą eliminacji może sie znajdzie. Czasem coś z bagażnika lubi sie tak przenosić.Patrzyłeś? Jakby co to p10 ma takie mocowanie z tyłu... Skrzypieć sobie może sprężyna, amor sam w sobie może gdzieś przy odboju się guma wyrobiła, no i wspomniane mocowanie... Jakby co to mam takie cudo w promocyjnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ja mialem tak ze skrzypialo dluzszy czas i okazala sie taka blachostka ze sam sie zdziwilem.Są tam 2 sprezynki juz nie pamietam od czego ale widac je odrazu jak sie zajrzy pod spod wiec moze u Ciebie rownez tylko to piszczy ( uzylem smaru w sprayu i bylo ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Są tam 2 sprezynki juz nie pamietam od czego ale widac je odrazu jak sie zajrzy pod spod Zapewne chodzi Ci o korektory hamulcowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Charakterystyczny dzwięk dla górnych wahaczy - skrzypienie i piszczenie podczas delikatnej pracy zawieszenia. - wszyscy to znamy z przodu --- a mnie tak skrzypi z tyłu ;-) Jakiś pomysł gdzie szukac przyczyny ? witam , miałęm coś w podobie , okazało sie że plastik na klapie sie zagioł i strasznie to piszczało , skleiłem i jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ja natomiast obstawiam to co piszczało u mnie, mianowicie gumowe tulejki przez które przechodzi stabilizator (te pod obejmami mocującymi stabilizator do nadwozia). Wystarczy się schylić i prysnąć WD po tej gumce i będziesz wiedzieć czy to to). Ja od czasu do czasu przejechałem pędzlem nasączonym w oleju i było ok (bo odkręcać nie chciałem w obawie przed urwaniem podrdzewiałej śruby). Sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.