Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] akumulator?

Gość Radziej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie prosze o szybka pomoc , zatrzymalem sie dzisiaj gasze silnik i pali mi sie kontrolka akumulatora , przy zapalonym jest ok , normalnie dziala i wszytsko jest oki , tylko jak zgasze to sie pali i lekko sie swieca tez inne co sie stalo ? na co patrzec ?

ale alternator by sie swiecil po zgaszeniu silnika ?

No i racja napiecie jest 12,43 . Teraz mam problem jak go wymontowac z tego ustrojstwa , na nim jest ta pompa jeszcze jakas

przed chwila jak ruszalem z roboty odpalilem silnik sprawdzilem napiecie i bylo 13,7. zapalilem swiatla 13,1 . wydaje mi sie ze to moze byc ten regulator. Tylko ze caly czas pali sie kontrolka ... tzn po zgaszeniu

Predzej chyba regulator napiecia .. jak sie grzeja swiece to jest niskie napiecie potem roznie do tego 13,5 przy swiatlach jest ponad 13 , ale wylaczone radio itp , nie wiem to raczej nie jest normalne

Wiecie co , poruszalem kabelkami od alternatora , dorwalem sie do kabli od stacyjki jedna wtyczke odlaczylem i podlaczylem jeszcze raz , nie wiem nawet ona od czego jest bo bez niej wszysctko dzialalo jakas taka z dwoma kabelkami , i juz sie kontrolka nie pali , napiecia nie zdazylem sprawdzic , no ale napewno sie laduje, ocb nie wiem ale działa :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...