Gość kojak85 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Od niedawna borykam się z pewnym problemem. Otóż mam centralny zamek z pilotem oraz immobiliser, który włącza i wyłącza się tym samym pilotem co centralny zamek. Miałem słaby siłownik centralnego zamka, więc postanowiłem wymienić na nowy. W tym samym czasie rozładowała mi się bateria, więc ją wymieniłem. Po tych zabiegach immobiliser działa a centralny nie. Dodam, że do siłowników podłączane są tylko przewody zamknij/otwórz (czyli tylko dwa). Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 zacznij od tego zeby powiedziec jaki to system, jakiej firmy masz pilota i jaki numer, albo zrob mu fotke i wklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Przepraszam, że piszę tak późno, ale przez okres świąteczny nie miałem dostępu do kompa. Otóż oto fotki pilota. Więcej informacji nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 obawiam sie kolego że twój alarm nie ma powiązania z immobiliserem. Jeśłi masz Nats'a czyli immobiliser w sumie, to zapewne masz go w kluczyku i pętle wokół stacyjki. Łatwo ten kluczyk poznać, po czerwonej pestce w kluczyku. Oczywiscie w nowszych może się różnic, ale to wlasnie obstawiam. Co do alarmu - to jest alarm firmy onyx, i z tego co mi wiadomo nie występował nigdy w fabrycznych instalacjach w nissanach. Obawiam się, że jego po prostu ktos założył. Poprawcie mnie jeśli ktoś wie do jakiego kraju by je montowali fabrycznie na jakiś rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź. Możesz mieć rację. Ale w takim razie wynikałoby, że nie mam podłączonej syreny, bo nic nie jęczy. Alarm natomiast musiałby odcinać zapłon, bo nawet rozrusznik nie kręci, jeśli dioda nie przestanie mrugać (mrugająca=uzbrojony). Ale skoro auto mogę odpalać, bo "zabezpieczenie" pilotem mogę wyłączyć, to czemu nie działa centralny? Dodam, że przy centralnym mam siłowniki zwyczajne, uniwersalne zaczepiane do cięgła od zamka - mam nadzieję, że wiecie o czym mówię. Do tego jeszcze były podłączane dwa przewody, czyli siłownik master ale podłączony jako slave. W obu drzwiach tak samo. Wszystko działało a sprawa się spierniczyła przy wymianie siłownika i baterii w pilocie. Robiłem to tego samego dnia, ale już nie pamiętam co było pierwsze. A co do kwestii immo to w kluczyku żadnej pestki nie ma, immobilisera w kluczyku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam, podepne sie pod temat. kupilem primerke p11.144, mam do niej kluczyk z NATS, jest tez na kluczyku system otwierania drzwi z pilota, ale nie dziala, wymienilem baterie na nowa i dalej nic. od czego mam zaczac chcac rozwiazac problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 witam, podepne sie pod temat. kupilem primerke p11.144, mam do niej kluczyk z NATS, jest tez na kluczyku system otwierania drzwi z pilota, ale nie dziala, wymienilem baterie na nowa i dalej nic. od czego mam zaczac chcac rozwiazac problem? Od zaprogramowania pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cdec52cd6152b68.html Raf4rb, jak mam to zaprogramowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Programowanie pilota P11.144: Włącz i wyłącz stacyjkę 6 razy w ciągu 10 sekund; Po dwóch sekundach kierunkowskazy mrugną dwa razy; Wciśnij i trzymaj przycisk otwierania na pilocie; Wciśnij przycisk zamykania 3 razy (przycisk otwierania cały czas trzymasz); Puść przycisk otwierania; Kierunkowskazy mrugną raz; Włącz stacyjkę; Kierunkowskazy mrugną dwa razy; Wyjmij klucz ze stacyjki i sprawdź działanie, jeżeli wszystko poszło jak w opisie powinien działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 kurcze niezle, ty tak z pamieci:D respect :one: ide czym predzej wyprobowac i napisze czy sie udalo, chyba wezme laptopa zeby nie pomylic ilosci migniec z sekundami i przekrecaniem kluczyka :one: dzieki wielkie, mam nadzieje ze zadziala.... bo np sie okaze ze centralka jakas co obsluguje to zdalne sterowanie jest odloczana czy jakies inne badziewie, ale to sie zaraz okaze [ Dodano: Sob 25 Kwi, 2009 17:16 ] dziala:D:D nie moge dac pkt bo nie moj post, pewnie banalna sprawa, ale mi pomoglo bo nie mialem pojecia ze cos trzeba tu programowac, do tego najpierw nie dzialalo, bo bateryjka byla odwrotnie wlozona:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczemirek Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Raf4rb Właśnie jestem 2 dni po zakupie Nissana. Sprzedający uprzedził o niedziałającym immobiliserze. Twoja rada POMOGŁA ! Serdeczne podziękowania i pozdrowienia z Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Raf4rb, wielkie dzieki mi tez pomogles !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jazz Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 pomocy po 6-krotnym przekreceniu kluczyka mruga 2 razy po nacisnieciu przycisków otwierania i 3 razy zamykania nie ma pojedynczego mrygniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 pomocy po 6-krotnym przekreceniu kluczyka mruga 2 razy po nacisnieciu przycisków otwierania i 3 razy zamykania nie ma pojedynczego mrygniecia Jaki model tej primerki? Bateria w pilocie sprawdzona, dobrą stroną włożona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jazz Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 primera se-plus rok1999 pilot na bank dobry w procesie programowania nie daje tylko pojedynczego mrugniecia kierunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 pomocy po 6-krotnym przekreceniu kluczyka mruga 2 razy po nacisnieciu przycisków otwierania i 3 razy zamykania nie ma pojedynczego mrygniecia mi tez za pierwszym razem nie wyszlo ale sprobuj jak mrugną kierunki i poczekaj aż uslyszysz "pipanie" od imobilajzera i wtedy dopero zacznij przyciskac pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jazz Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 ok zaraz sprawdze jak cos dam znac dzieki wielkie [ Dodano: Czw 18 Cze, 2009 22:46 ] wszystko działa wielkie dzieki. wisze ci browara JUMPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AL D.G Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Programowanie pilota P11.144: Włącz i wyłącz stacyjkę 6 razy w ciągu 10 sekund; Po dwóch sekundach kierunkowskazy mrugną dwa razy; Wciśnij i trzymaj przycisk otwierania na pilocie; Wciśnij przycisk zamykania 3 razy (przycisk otwierania cały czas trzymasz); Puść przycisk otwierania; Kierunkowskazy mrugną raz; Włącz stacyjkę; Kierunkowskazy mrugną dwa razy; Wyjmij klucz ze stacyjki i sprawdź działanie, jeżeli wszystko poszło jak w opisie powinien działać. Witam forumowiczów Chciałem prosić o podpowiedź Posiadam Almerkę z 2001roku,1.5benzyna i kluczyk NATS.Mam podobny problem,centralny zamek nie dziala z pilota.Czy moge zastosować tą sama procedure programowania co kolega w Primerze?Chodzi o to żeby czegoś nie zablokować i przypadkiem ne popsuć. Proszę o pomoc i z góry dziekuje AL D.G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcin Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam forumowiczów Chciałem prosić o podpowiedź Posiadam Almerkę z 2001roku,1.5benzyna i kluczyk NATS.Mam podobny problem,centralny zamek nie dziala z pilota.Czy moge zastosować tą sama procedure programowania co kolega w Primerze?Chodzi o to żeby czegoś nie zablokować i przypadkiem ne popsuć. Proszę o pomoc i z góry dziekuje AL D.G Tak możesz zastosować tą samą procedurę. Sprawdzona i napewno działa. Ja również almerka 1.5 benzynka 2001 rok i zadziałało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qba86 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 A nie orientuje się ktoś czasem, czy zadziała to "w drugą stronę" ? Tzn. U mnie pilot w kluczyku działa (otwiera centralny), ale po pewnym czasie nieużywania samochodu przestał palić silnik... Zawlokłem furę do elektryka, posprawdzał co mógł i twierdzi, że wszystko jest OK i fura powinna palić bezproblemowo i że możliwe że sie immobiliser rozkodował :/ Mam P11 2.0i z '99r. Z góry dzięki wielkie za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał ZI Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam, Czytam tak sobie te wcześniejsze wpisy i widzę że wszystkim się udaje naprawić usterkę. Mam podobny problem , wymieniłem baterie w o pilocie i przycisk. Zaraz po wymianie udało mi się zamknąć auto z pilota, rano jednak już pilot nie działał, a drzwi były otwarte. Alarmu nie można wyłączyć syrena wyje a silnika nie da się uruchomić. Mój alarm to SUPER DOG 10IR pilot(dest tronic)z trzema przyciskami. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi