foorest1 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie stanął mi zacisk z tyłu w maxi i potrzebuje kupić drugi. Jakiego mam szukać od której wersji euro. Już się złapałem i kupiłem tarcze zdo tego samego rocznika, co mój i okazało się, że był to błąd. Czy hamulce z tyłu też są od J30? A może ktoś ma zacisk do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Miałem podobny problem w A32 USA z 1995 roku. Tylny prawy zacisk. Pojechałem do specjalistycznego serwisu hamulców i zregenerowali zacisk w ciągu jednego dnia. Co do używek to uważaj, w tych Maxi często były problemy z tylnymi zaciskami, także jak będziesz kupował używkę ryzykujesz zamianę siekierki na kijek. Moim zdaniem tylko regeneracja i wiesz co masz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 witam za taka regeneracje ile dales ? i jakie miałeś dolegliwości? wogole nie hamowały? u mnie jest taki problem ze z tylu tarcze mam pordzewiałe z tego wynika ze tyl nie hamuje. Czy jakoś sobie samemu można z tym poradzic wd40 itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 witam za taka regeneracje ile dales ? i jakie miałeś dolegliwości? wogole nie hamowały? u mnie jest taki problem ze z tylu tarcze mam pordzewiałe z tego wynika ze tyl nie hamuje. Czy jakoś sobie samemu można z tym poradzic wd40 itp? Objaw był taki, że zacisk nie działał. Tarcza podeszła rdzą. Nie pamiętam dokładnej kwoty bo wszystkie rachunki przekazałem kupującemu przy sprzedaży Maxi ale było to coś ok. 200 - 300 zł łącznie z wymianą klocków na tylnej osi. Po zabiegu było bez żadnych zastrzeżeń. Ważne jest tylko by wybrać odpowiedni zakład naprawczy - najlepiej taki specjalizujący sie w hamulcach. Chodzi głównie o to, że ciężko dostać odpowiednie części do regeneracji i musieli trochę improwizować z doborem zamienników ale efekt był lepszy niż zadowalający. Co do WD40 to nie porywałbym się na to - skąd weźmiesz wszystkie części do regeneracji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam. Przepraszam że wtrącę swoje trzy grosze. Rozmawiacie o hamulcach tylnych, natomiast ja mam zagwozdkę dotycząca przednich. Mam A33 3,5l US i nie mogę dostać tarcz i klocków. W pobliskich sklepach każą przywieźć tarcze i klocki aby je sobie obejrzeć bo nie mają odpowiednich katalogów. Dysponujecie może danymi na temat potrzebnych mi części lub miejscami gdzie mogę zakupić potrzebne części w spokoju i bez zgadywania czy trafię? Dobra ... starczy tego długiego wywodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Najbezpieczniej chyba bedzie z USA sciagnac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszek Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 No tak, ale tego nie jestem w stanie tak od ręki załatwić - brak kontaktów w USA. Dzwoniłem nawet w lekkiej desperacji do serwisu Nissana do Płocka i już wiem że tarcze mogą być za 2-3 tygodnie i w cenie 440 PLN netto/sztuka :029: Jak dla mnie to trochę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 JA jestem kontaktem mow co potrzeba i jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za propozycje. Na dzień dzisiejszy jestem w stanie zawieszenia. Poprzedni właściciel zatelefonował w okolice Białegostoku skąd kupował auto i sprzedawca ma w ciągu kilku dni przysłać tarcze i klocki, ponoć oryginały tylko lekko używane, ale w dobrej cenie. VQPower - wiesz może ile kosztowałby taki komplet, tylko nowy do rocznika luty '02 wer. SE i jakie są koszty paczki morskiej do RP? No niestety. Dostawa części używanych nie doszła do pozytywnego zakończenia, więc jeśli można, jestem zainteresowany propozycją VQPower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Odnawiam temat. Napisze ktoś jak to jest z tymi zaciskami usa i euro. Dostalem odpowiedź ale tylko po części. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) Us jeden tloczek euro dwa. Tarcza tu i tu 28cm ale grubosc us 22 a w euro 26mm Edytowane 17 Października 2009 przez dylson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Us jeden tloczek euro dwa. Tarcza tu i tu 28cm ale grubosc us 22 a w euro 26mm Tak jeśli chodzi o przód bo jeśli chodzi o tył w J30 z tyłu i w europejskiej i amerykańskiej są zaciski jedno tłoczkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Tak jeśli chodzi o przód bo jeśli chodzi o tył w J30 z tyłu i w europejskiej i amerykańskiej są zaciski jedno tłoczkowe I właśnie o to mi chodziło. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dodam jeszcze jedną informację. Do wersji A32 Euro gdzie na przodzie są tarcze o grubości 26mm podchodzą od A33 28mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszek Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Us jeden tloczek euro dwa. Tarcza tu i tu 28cm ale grubosc us 22 a w euro 26mm Co do ilości tłoczków to tak, ale przednie tarcze do A33 3,5 US mają średnicę 296mm a nie 280mm( i tu jest problem z zakupem) - grubość us 22 to grubość minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Czy te tarcze podejdą do Maxi '99 US? http://www.moto.allegro.pl/item863591216_tarcze_przod_mountain_nissan_maxima_1988_2000r.html Pozdro Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Mam hamulce ściągnięte na tył. Jak potrzeba to mogę zmierzyć. Ściągnięte ze stanów. Są w pudełku zapakowane. Będę w garażu to sprawdzę. Edytowane 12 Stycznia 2010 przez B 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Mam hamulce ściągnięte na tył. Jak potrzeba to mogę zmierzyć. Gdybyś mógł, będzę dźwięczny Pozdro Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi