Gość Asahi Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Temat może dziwny, śmieszny i nieciekawy Otóż jestem człowieczkiem dość sporym ponad 190cm i jak dla mnie moja Almera SLX ma stanowczo za wysokie fotele - lub kto woli zbyt nisko dach Walę moją łysą łepetyną w dach przy większym wyboju. Stąd moje kilka pytań: 1. Czy jest możliwość we własnym zakresie obniżyć fotel kierowcy o jakieś 10-15mm? 2. Jeśli nie czy są dostąpne fotele o niższej wysokości które mogę bez większego problemu do Almy założyć? Zaczyna mnei to irytować więc staram sie znaleść jakieś rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Kup cabrio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kret Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Może na mocowaniach foteli da się obniżyć. Musisz zobaczyć czy na śrubach mocujących szyny foteli do podłogi da się zejśc niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxko Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 a jakie masz te fotele? Bo ja mam 195 cm wzrostu i normalnie siedze, daleko od dachu. Mam wersje S i mam regulacje wysokosci siedziska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Hmm, to jest właśnie problem wysokich, sam mam 196cm i do dachu w swojej primerce mam kilka centów, na szczęście jakoś nie wale o dach przy wybojach fotel na maxa do tyłu i obniżony. jakoś się jedzie ale na długich trasach to już kości bolą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sargoszyygy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 powiem wam że prawdopodobnie mam zarwany fotel kierowcy i choć mi wygodnie w pozycji leżącej to niedługo moją almę przejmie żonka, mówi że kierownica jej zasłania widok, ja mam 191 żona do najniższych nie należy ale zaraz pójdę sprawdzić czy faktycznie nie ma jakiejś regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Kup cabrio tak ale jako drugi - i do tego od razu sobie garaż zbuduje a jakie masz te fotele? Bo ja mam 195 cm wzrostu i normalnie siedze, daleko od dachu. Mam wersje S i mam regulacje wysokosci siedziska. W SLX też jest regulacja wysokości siedziska, ale gdy kręcisz tym pokrętłem do góry lub w dół idzie tylko koniec fotela - nie cały. Ja mam dokładnie 194 cm więc jeśli w S jest ok ..... to znaczy że muszę gdzieś zdobyć fotel od tego modelu, podejrzewam że od GTI też będzie OK. Tylko czy będą te fotele pasować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafi1990 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Nie wiem jak w Nissanach ale np w Oplach fotele z innych wersji wyposażenia samochodu pasują bez problemu a np od Omegi B pasują do Omegi A także myślę że nie będzie z tym problemu... jak już to z estetyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Q Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Pasują, podłoga we wszystkich wersjach wyposażenia jest ta sama (śruby w tych samych miejscach). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.