Gość skok_skok Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 POMOCY!!!kilka dni temu zaobserwowałem w moim aucie niskie obroty na biegu jałowym nawet gdy silnik jest rozgrzany, następstwem tego jest wyrzucanie oleju spod korka oraz bagnetu , tworzy się za duże ciśnienie w silniku ale nie mam pojęcia co może być przyczyną proszę o pomoc. z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RastaSoldat Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 specjalistą nie jestem ale jak dla mnie to może być wina słabego smmarowania. Albo tłoki blokuje, albo panewki... Nic nie stuka? U mnie było podobnie-teraz szukam silnika:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Po pierwsze: jaki masz silnik ? Jak można rozmawiać o problemie, nie wiedząc nawet takiej rzeczy ?? następstwem tego jest wyrzucanie oleju spod korka oraz bagnetu Wyrzucanie oleju nie jest następstwem niskich obrotów. Jak już to jakaś inna przyczyna powoduje zarówno niskie obroty jak i powstawanie nadciśnienia w skrzyni korbowej -> wyrzucanie oleju przez korek, bagnet. Po pierwsze należy sprawdzić drożność układu przewietrzania skrzyni korbowej (jeśli to benzyniak to dwa węże wychodzące z pokrywy zaworów - jeden idący do filtra powietrza, drugi do kolektora ssącego. W tym drugim jest zamontowana zwężka, która lubi się zapychać. Trzeba to sprawdzić. Jeśli to okaże się ok, sprawdzić kompresję w cylindrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.