Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

znikajaca prawa lampa

Gość smyndrok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W mojej P10 znika mi prawe mijania i drogowe (w tym,ze blinda dziala), przepatrzylem 'chyba' wszystkie kostki, bezpieczniki,przekazniki i moge znalesc przerwy w instalacji. Jesli juz ktos z Was mial taki problem i go rozwiazal bylbym wdzieczny za pomoc!! Prosilbym tez o schemat instalacji lub sposob poprowadzenia kabli w primerce. pozdrawiam i dziekuje

sprawdź mase tej zarówki ponieważ to co opisujesz jest typowym objawem przerwy w doplywie minusa do zarowki

• 2 tygodnie później...

Ja miałem podobne zjawisko w Almerze. Sprawa przedstawiała się tak, że paliły mi się kostki a w ich pobliżu także przewody. Piszesz, że kostki sprawdziłeś - chodzi mi o te przy żarówkach. Ale może właśnie przewód masowy jest przerwany w jej pobliżu.

Miałem też sytuację z żarówką. Wzrokowo wyglądała na dobrą a nie świeciła. Przełożyłem z drugiego reflektora, żeby sprawdzić czy będzie świecić i świeciła. Sprawdź może jeszcze żarówkę jeśli tego nie robiłeś. Może to ona w dziwny sposób zdefekciła jak moja.

Możesz też pomierzyć napięcie między stykami w kostce - to będzie równoważne ze sprawdzaniem żarówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...