Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Baby GTiR

Spootie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Uhooo !!!! z takim cóś masz prawo :D Ułęż, i nie bój się radarków, no chyba na dojeździe - łapią

Pozdro od czerwonej N/A

Uhooo !!!! z takim cóś masz prawo :D Ułęż, i nie bój się radarków, no chyba na dojeździe - łapią

Pozdro od czerwonej N/A

Jeśli mówisz o Cargo, to ostatnio dużo od znajomych słyszę, że w tym sezonie mam się tam pojawiać czysto towarzysko... A i tak obawiam się, że jeśli tam przyjadę, to mnie za hałas zgarną... ;)

Piotrek.

Ryki, Ułęż 25-go, tam możesz poryczeć. Czerwona też zaczyna brzmieć od 4300 , a nie zadne Cargo ;) jeszcze raz wst.org.pl - looknij :P

słyszałem, że Cargo to już spalona miejscówa?

ostatnio łapią ale chyba tylko ścigających się - stoją na nawrotce przy ostatnich światłach :zly: i dlatego wszyscy szorują tylko do pierwszych świateł :diabel2:

Ryki, Ułęż 25-go, tam możesz poryczeć. Czerwona też zaczyna brzmieć od 4300 , a nie zadne Cargo ;) jeszcze raz wst.org.pl - looknij :P

Sorrki,

nie przyjrzałem się... :)

Chętnie poryczę gdzieś na legalu!! :D

Jak już usprawnimy przeniesienie, rozumiem, że zabieramy się za kable?

Tak jest rzucę każdą inną robotę i wchodzimy tylko swoje dwa Sunny przygotuje do rajdowo/wyścigowego weekendu :D

Jak już usprawnimy przeniesienie, rozumiem, że zabieramy się za kable?

Tak jest rzucę każdą inną robotę i wchodzimy tylko swoje dwa Sunny przygotuje do rajdowo/wyścigowego weekendu :D

Dobra... lepiej niczym nie rzucaj, bo jeszcze coś porozbijasz :P

Ta skrzynie dopiero pod koniec tygodnia sciagniemy :s

Kiedy wracasz? Moze u Ciebie szybciej da sie to zrobic?

Od siebie składam gratulację auta :) Bardzo nietuzinkowe, taka świeża krew wśród Nissanów. Do zobaczenia na którymś spocie!

Od siebie składam gratulację auta :) Bardzo nietuzinkowe, taka świeża krew wśród Nissanów. Do zobaczenia na którymś spocie!

Tia... jak tylko dojdziemy do ładu z samochodem :P

Na rolki fajnie by było z wozem pojechać jak je wystroimy z czasem jak chesz grubo rozwinąć projekt to nie obejdzie się bez AVCR - elektroniczny kontroler doładowania gdzie w funkcji prędkości sterować możemy doładowaniem, tak wiec na niskich biegach mniejsze doładowanie i stopniowo w górę coby trakcja była :D

Ps. jak z wymianą sprzęgła ?

Ja już od jutra tylko swoje maszyny robię :)

Na rolki fajnie by było z wozem pojechać jak je wystroimy z czasem jak chesz grubo rozwinąć projekt to nie obejdzie się bez AVCR - elektroniczny kontroler doładowania gdzie w funkcji prędkości sterować możemy doładowaniem, tak wiec na niskich biegach mniejsze doładowanie i stopniowo w górę coby trakcja była :D

Ps. jak z wymianą sprzęgła ?

Ja już od jutra tylko swoje maszyny robię :)

Sprzęgło dopiero jutro wyjmiemy... :( Artur jest mocno zajęty... Stąd to opóźnienie... :/

Może do końca kwietnia ukończymy ten samochód... :P

MBC zamówione ??

Jakbyś miałtrudności ze znalezieniem właściwego to proszę:

http://allegro.pl/item605867709_manual_boo...rbo_tuning.html

Osobiście wolał bym odkładać na takie coś:

http://cgi.ebay.co.uk/HKS-EVC-4-boost-cont...%3A1|240%3A1318

MBC zamówione ??

Jakbyś miałtrudności ze znalezieniem właściwego to proszę:

http://allegro.pl/item605867709_manual_boo...rbo_tuning.html

Osobiście wolał bym odkładać na takie coś:

http://cgi.ebay.co.uk/HKS-EVC-4-boost-cont...%3A1|240%3A1318

Coobcio,

możesz mi wierzyć, że też bym wolał. :D

Ale na obecną chwilę autko wyczerpało kompletnie mój budżet... A jeść za coś trzeba... :D

Hehe... :D

Na razie złożymy na MBC, a później na spokojnie zbiorę sobie na HKS'a i się do Ciebie zgłoszę... Zresztą chyba i tak będziemy w ciągłym kontakcie... :D Jak się zrobi auto, będzie trzeba pojeździć! :)

Piotrek.

W n16 nie podobalo mi sie to ze zapomniano o jakiejs wersji GTi. Ale widze ze na wlasna reke postanowiles to naprawic i zrobiles bardzo szybkie n16. Coz moge wiecej napisac gratulacje :one:

W n16 nie podobalo mi sie to ze zapomniano o jakiejs wersji GTi. Ale widze ze na wlasna reke postanowiles to naprawic i zrobiles bardzo szybkie n16. Coz moge wiecej napisac gratulacje :one:

Jeszcze szybkie nie jest, ale jeśli osiągniemy z Coobciem 300 KM, to śmię podejrzewać, że najwolniejsze też nie będzie... :D Najbardziej jestem ciekaw ile uda się osiągnąć momentu obrotowego przy GT28RS... :D

Najbardziej jestem ciekaw ile uda się osiągnąć momentu obrotowego przy GT28RS

U Ciebie nie siedzi GT28RS a T28 - prawdziwe czyli w stosunku od takiej z S14 różni się wielkością wirnika wydechowego i muszli. Teoretycznie starcza do 330KM a ta S14 do 290.

Kończcie składać to sprzęgło i wchodzimy :)

Najbardziej jestem ciekaw ile uda się osiągnąć momentu obrotowego przy GT28RS

U Ciebie nie siedzi GT28RS a T28 - prawdziwe czyli w stosunku od takiej z S14 różni się wielkością wirnika wydechowego i muszli. Teoretycznie starcza do 330KM a ta S14 do 290.

Kończcie składać to sprzęgło i wchodzimy :)

A to ciekawe... Czarek twierdził, że z tego turbo dałoby się uzyskać więcej... Ale nie o to mi tu chodzi oczywiście, żeby ścierać zdania... :) Fakt jest taki, że w praniu wyjdzie jak będzie... Mam nadzieję, że zrobimy okolice 280 prawdziwych KM i dobry moment... Odelżę jeszcze dodatkowo autko w środku i pewnie zrobi się miłe w przyspieszeniu... :)

Piotrek.

Naprawdę fajny projekt i zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy :)

Podobny do tego, który był na koniec poprzedniego etapu... :)

Tym razem liczymy na to, że motor będzie bardziej wytrzymały... No i tym razem projekt trafia pod skrzydła Coobcia, co mnie napawa optymizmem. :) Wreszcie nie powinno być problemów technicznych. :)

Jeszcze się nie zdarzyło. żeby z turbo kłopotów nie było :P

Tomku... to nie jest uturbiony motor ani grzebany... to fabryczny silnik GTiR... jedyne, co będzie robione to będziemy elektroniką go stroić... Stroimy go mocno poniżej granic możliwości, więc nie wydaje mi się, żeby coś nam groziło. :)

Piotrek.

Wiem, ze SR-y wyrabiają po modach do 500KM. Ja jednak idę swoja drogą i kombinuję dorwać ze szrotu sprężarkę, jak w kompressorze merca, a za Ciebie trzymam kciuki. Może wreszcie ktoś dowali Hondom. :diabel2: Ja spróbuje w sobotę :P Jak wejdą wałki to mogę liczyć na 220KM/225-230Nm.

Wiem, ze SR-y wyrabiają po modach do 500KM. Ja jednak idę swoja drogą, a za Ciebie trzymam kciuki. Może wreszcie ktoś dowali Hondom. :diabel2: Ja spróbuje w sobotę :P

A ja nie podchodzę do tego tak w ogóle... :)

To ma być moja zabaweczka, która ma mi dawać frajdę. :D

Nie rywalizuję tu z nikim :)

Piotrek.

Ale ta frajda jednak się liczy w KM/Nm :D:D:D A rywalizacja jest zdrowa, my pracujemy, Oni pracują.

Dla mnie na obecną chwilę najistotniejsze jest, żeby projekt doprowadzić do stadium bezawaryjnego... później będę się zastanawiał nad takimi pierdółkami :P