Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Dziwne objawy... Biały dym, nierówna prawa P12 -

Gość Maciek C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! Dzisiaj rano spotkała mnie niemiła niespodzianka... Mianowicie po odpaleniu auta było słychać nierówną pracę silnika na wolnych obrotach, kiedy wyjechałem na drogę i przygazowałem w celu przyśpieszenia moim oczom w lusterku ukazała się chmura białego dymu z rury wydechowej... :( Co to może być? Pierwsze skojarzenia to paliwo, ale tankowałem do pełna, przejechałem na nim pół baku i wszystko było ok, teraz nagle takie objawy. Po przejechaniu około 30km objawy ustąpiły, wszystko jest ok, nie kopci, silnik pracuje ok... Otworzyłem maske, poziom oleju ok, płynu w chłodnicy też, nic nie ubyło, żadnych wycieków. Zastanawiają mnie jednak bąbelki w rurce doprowadzającej paliwo do silnika. Jak wiadomo jest ona przeźroczysta, widać bąbelki, ale nie wiem czy to powietrze czy woda? Spotkał się ktoś z czymś takim? :(

• 8 miesięcy temu...

Witam Wszystkich! Dzisiaj rano spotkała mnie niemiła niespodzianka... Mianowicie po odpaleniu auta było słychać nierówną pracę silnika na wolnych obrotach, kiedy wyjechałem na drogę i przygazowałem w celu przyśpieszenia moim oczom w lusterku ukazała się chmura białego dymu z rury wydechowej... :( Co to może być? Pierwsze skojarzenia to paliwo, ale tankowałem do pełna, przejechałem na nim pół baku i wszystko było ok, teraz nagle takie objawy. Po przejechaniu około 30km objawy ustąpiły, wszystko jest ok, nie kopci, silnik pracuje ok... Otworzyłem maske, poziom oleju ok, płynu w chłodnicy też, nic nie ubyło, żadnych wycieków. Zastanawiają mnie jednak bąbelki w rurce doprowadzającej paliwo do silnika. Jak wiadomo jest ona przeźroczysta, widać bąbelki, ale nie wiem czy to powietrze czy woda? Spotkał się ktoś z czymś takim? :(

Mam ten sam problem,znalazłeś przyczynę?

oznaki mrozu ... jak był dawno nie wymieniany to wymiana filtra i denaturat do zbiornika bo woda w paliwie przymarza...

Witam,ja co prawda mam P11 ale paliwo takie same :) Otóż zaczęła mi się wytrącać parafina w filtrze paliwa i w tej chwili jestem na etapie grzania filtra ( żarówka - promiennik ciepła 100W skierowana na filtr paliwa oraz druga 250W pod zbiornikiem paliwa) I tak się zastanawiam czy dolanie teraz tego specyfiku przeciwko wytrącaniu się parafiny pomoże? Czy wymiana filtra jest już koniecznością? Silnik jeszcze chodzi ale już zaczyna przerywać i zapala się check.

Dykta albo DEPRESATOR przynajmniej 10ml/10 L paliwa Dykta to cała bez względu na ilość paliwa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...