Bart-qlka2 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witajcie koledzy Ja znam powód stukania na nierównościach z przodu auta, ponieważ też się z tym borykam. Jeden z kolegów wspomniał o tym w poście. Dotyczy to zacisków hamulca a dokładniej nazywając "jarzma" czyli tych małych tulejek z gumką przy zacisku wyglądających porównawczo jak zawory. To one wyrabiają się w prowadnicach i stukają. Niestety nie znalazłem sklepu w którym można je kupić osobno bez całego zacisku. Proponuję używany zacisk na allegro i wymianę tylko tych jarzm. Ja póki co po prostu nakładam smar w otwory i na jakiś czas to wystarcza. Jednak na pewno zdecyduję się je wymienić bo strasznie denerwują. P.S to stukanie można sprawdzić skręcając koła i przez szarpnięcie ręką za zacisk hamulca. Powinno być takie samo stukanie. Pozdrawiam Mógłbyś wejść na stronę nissan4u.com i tam na podstawie rysunku pokazać o które elementy chodzi? Ja się domyślam ale lepiej mieć jasność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi