Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] podlączenie sterowania centralnego zamka z pilota

Gość kazzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem sterownik i w nim była taka instrukcja obsługi:

f06082b2666f5bcbm.jpg

a2b8cc4a1724785dm.jpg

Dowiedziałem się już ze w N15 jest sterowanie masami.

Podłączyłem wszystko wg schematu "sterowanie masami" wpinając kable BIAŁY i BIAŁO-CZARNY do STEROWANIA CENTRALNEGO ZAMKA, czyli w przecięty kabel żółto-czerwony z pinu 4 kostki, która idzie do oryginalnego modułu sterowania zamka.

Niestety problem polega na tym, że po naciśnięciu pilota centralny zamyka drzwi ale już ich nie chce otworzyć?

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co mam źle podłączone i jak sprawić aby sterownik działał poprawnie?

Z góry dziękuję za pomoc

gdzieś juz pisąłem na ten temat. U mnie elektryk robił jakiś zmiane biegunów (moduł) i wówczas to dizłą jak powinno. Nie wiem o co chodzi ale cos musiał dołożyć, żeby działało.

Zakładałem niedawno identyczny sterownik! ŻADNEGO kabla nie trzeba przecinać!!! Wystarczy się wlutować dwoma kabelkami w płytkę fabrycznego centralnego tak jak na tej fotce:

plytkand1.jpg

Na zdjęciu tam gdzie dochodzi różowy kabelek podłączasz kabel masowy ze sterownika odpowiedzialny za otwieranie. Tam gdzie czerwony podłączasz masowy odpowiedzialny za zamykanie.

Czyli tam gdzie różowy podłączam BIAŁO-CZARNY a tam gdzie czerwony tam BIAŁY? a ten przecięty żółto-czerwony łączę?

Dokładnie! To co pociąłeś połącz spowrotem ;) Chyba że masz inną płytkę od fabrycznego, ale u mnie w N15 z 98' była taka sama...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...