Gość zbuk Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Heja! Zepsuło mi się to dziadostwo... Ale jakież było moje zdumienie, kiedy płytkę wziąłem do reki, a tu się okazuje że jest ścieżka, cztery konektory, dwie blaszki a pod nimi "luty". Okazało się że jeden się przepalił. Zalutowałem go jeszcze razi dmuchawa chodziła super - wsyztskie biegi bez zarzutu. Niestety płytka sie nagrzewa mocno i po jakimś czasie lut odleciał i znowu lipa. Niestety okazało się, że nie da się ponownie chwycić lutem, bo płytka go już nie przyjmuje - nie pomaga kalafonia. Co robić? Za tę cholerną płytkę używaną liczą sobie kolesie po 150PLN!!! Przecież to rabunek... Mogę odratować jeszcze jakoś starą czy może pasuje z innego samochodu np. Fiat CC (pewno tanie części jak barszcz)? Jakiś patent? HELP F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 ja kiedyś kupowałem do vectry i zapłaciłem około 40 zlotych - gdzieś w Piasecznie - facet ma do wszystkich aut częsci elektroniki , jak znajdę adres - zapodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Ja sam zrobilem zalepiajac jakims specyfikiem.Odezwij sie na gg,emaila lub pw, to przesle ci opis z fotkami jak to zrobilem.U mnie hodzi juz 1,5 roku i non stopa na 1 biegu, a on wlasnie wczesniej nie dzialal.Czy lato, czy zima u mnie dmuchawa zawsze chodzi na 1 biegu i nic sie z nia nie dzieje. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwpawel Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Ja swoją płytkę potraktowałem kwasem. Kalafonia też już nie pomagała. Działa już dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbuk Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Kwasem? To znaczy co dokładnie zrobiłeś? Ja na razie doraźnie obszedłem przerwaną ścieżkę mostkiem (i mam 3 biegi), bo ni cholery nic się do tej płytki przylutować nie da ani ścieżki pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwpawel Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Musisz wyczyścić przerwane ścieżki kwasem solnym a potem je zlutować. Kwas wyżre całe brudne cholerstwo, a kalafonia nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 sluchajcie podpowiedzcie mi co trzeba rozebrac zeby dostac sie do tej plytki?? co wyjac? schowek? chce podjechac do elektryka i mu troche podpowiedziec zeby nie rozkrecil mi calej deski. a tak a propos to jak go kupowalem w styczniu to tak bylo i mi to jeszcze zrobili w komisie przed kupnem. i teraz znowu to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 do płytki można się dostać od spodu To jest przykręcone na 1 sróbkę. Najłatwiej dojść po kablu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 ile za to moga krzyknac? zebym nie przeplacil czyli nic nie trzeba odkrecac? po jakim kablu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 zajrzyj pod schowek na tunel od spodu w dolnej części dmuchawy jest wstawiona plytka. Musi tak byc bo sie porządnie grzeje i dmuchawa ją chłodzi. Jak dobrze pamiętam to z wiązki idzie kabel do silnika i z silnika do płytki. Kabel zakończony jest wtyczka którą wkłada sie w gniazdo płytki. Ile kosztuje robota to nie wiem bo nie kożystam z takich usług poza wulkanizacją, ustawieniem zbieżności kół i ciśnienia wtrysków. Sam możesz ją wyjąć, polutować jak sie da lub wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 ja zapllacilem 20zl i chodzi mi juz chyba 3 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 pomocy takiego specyfiku do łączenia ścieżek w szybach podgrzewanych ? Czy to może pomoże czy pomysł do kitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 pomocy takiego specyfiku do łączenia ścieżek w szybach podgrzewanych ?Czy to może pomoże czy pomysł do kitu ? Tak, ja tak zrobilem i juz ponad 2 lata jezdze, a dmuchawa chodzi caly czas na 1 biegu niezaleznie czy to lato, czy zima. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 No i ja też jużto zrobiłem włąsnie tym specyfikiem i jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 sluchajcie podpowiedzcie mi co trzeba rozebrac zeby dostac sie do tej plytki?? co wyjac? schowek? Odsylam do postu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 w koncu naprawilo sie samo. dmuchawa zaczela dzialac. nie wiem jak to mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gadas Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Może to ci coś pomoże.Pozdrawiam.Jak juz zrobisz to daj znac czy dziala.Hej! http-www.autocentrum.pl-nissanclub-serwis-sunny_dmuchawa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gadas Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 ja tego szczescia nie mam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 i zaczelo dzialac nawet lepiej. wczesniej na 3 i 4 biegu dmuchalo tak samo (z najwieksza predkoscia) a teraz na kazdym inaczej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 ja cos takiego wymienialem w almerze -- w ASO kosztowalo ponad 100pln jakies 2 lata temu; w almerze tez jest pod schowkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 u siebie mam to samo .... działa tylko na ostatnim biegu ... .... ale wyciągnąłem płytkę - wszystkie połączenia całe (sprawdziłem miernikiem - jest przejście pomiędzy blaszkami w gniazdku) - na wszelki wypadek poprawiłem - ale nadale nie działa - czyżby przełącznik padł .. ... czy ktoś się dobierał do przełącznika prędkości dmuchawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gasch Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 sorry, ale nic ci nie pomoge, u mnie ewidentnie polaczenia byly przerwane i jak je poprawilem to wszystko dzialalo ok przez pół roku a teraz padł mi pierwszy bieg. jak padnie mi kolejny to znowu sie za to zabiore. najlepiej podjechac do jakiegos elektryka i za kilka zlotych ci to sprawdzi. do przelacznika sie nie dobieralem ale chyba nie jest to super trudne. pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi