Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

K11 układ wtryskowy

Gość mrówa

Rekomendowane odpowiedzi

:?:

dokładnie chodzi mi o micre k11 1.0

nie chodzi na 2 cylindrze !!!

więc tak świece i kable nowe i sprawne , iskra prawidłowa !!!

silnik też jest ok.

listwa wtryskowa dobra , wtryski sprawne !!! nawet podmieniałem na wszelki wypadek !!!

najprawdopodobniej nie dostaje napięcia na wtrysk 2 cylindra i go nie otwiera .

Po sprawdzeniu miernikiem potwierdziło się moje przypuszczenie ...

teraz pytanie , z kąt idzie zasilanie na wtryski , ???

mam 2 teorie , 1 to taka że nawalił sterownik przy przepustnicy , a 2 to taka ze mogą wtryski miec oddzielne cewki , przy cewce rozdzielającej napięcie na kable.

DODAM WAŻNĄ INFORMACJE , MODEL TEN JEST Z FABRYCZNYM IMMOBILAJZEREM NATS STOSOWANYM TYLKO NA NIEMIECKIM RYNKU !!! JEST ON ZESPOLONY PRZY UKŁADZIE WTRYSKOWYM !!!

Z tego co wiem czasem otwarcia wtrysków steruje komputer = to przez komputer jest podawane napięcie na wtryski. To że imm jest "wbudowane" w komputer, to żadna nowość, nie sądzę, aby było to rozwiązane inaczej niż u nas. Spróbuj zrobić reset komputera (przez odpięcie akumulatora), jeśli nie pomoże kombinuj dalej (może masz też kompa na podmianę?).

Poszukaj przerwy w połączeniacz.Czasem wtrysku steruje komputer.Sygnał otrzymuje z aparatu zapłonowego,ponieważ jedno z wycięć w układzie optycznym aparatu jest inne stąd komp oblicza kolejność wtrysków.Jeśli brak sygnału na wyjściu wtrysku jest to najprawdopodobniej błąd na lini ECU wtrysk,lub padnięta końcówka mocy tego wyjścia.

Pierwsza teoria ,błąd jeśli by nie było odpowiedniego sygnału z przepływomierza ,szwankowały by czasy wtrysku(za uboga mieszanka)

Druga też nie trafna.Kolejność wtrysków ustalana na podstawie (innego) okienka na ¼ obwodu tarczy czujnika optycznego aparatu.Błąd dawkowania powielał by się na wszystkie wtryski (przepływomierz) [między innymi].

szukaj przerwy w przewodach!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...