Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Turbo do Micry

Gość zachariaszs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zachariaszs

Postanowiłem napisać ten temat, przeszukałem całe forum i takowego nie znalazłem.

Proszę o wszelkie informacje odnośnie turbosprężarki do Micry K11 1.0.

Czy w ogóle opłaca się bawić w takie cuś, jaki koszt?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Postanowiłem napisać ten temat, przeszukałem całe forum i takowego nie znalazłem.

Proszę o wszelkie informacje odnośnie turbosprężarki do Micry K11 1.0.

Czy w ogóle opłaca się bawić w takie cuś, jaki koszt?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Skontaktuj sie tutaj moze cos Ci poradza.

http://www.turbopama.pl/index.html

Pozdrawiam

Też nad tym myślałem ale nie wiem czy silniczek który ma już swoje lata i swój przebieg to wytrzyma.Nie ma co narzekać micra naprawde żwawo sie zbiera więc po co tu coś zmieniać;)

Marooo po co glupoty piszesz?? Za 6k to zalozy a nastepnego dnia silnik wyrzuci

Dlaczego głupoty? Tyle kosztuje podstawowy zestaw u Grabowskiego. Z tym, że ja bym na początek wsadził silnik 1.3 - to jest przeróbka plug'n'play a potem można dalej dłubać..

Nie pytałem o szczegóły, ale możliwe. Tak czy tak wydech nie kosztuje 4 tysie tylko 2 z kolektorem, więc ogólnie nie jest to jakaś niebotycznie droga przeróbka.

Co do skrzyni to co wg Ciebie jest inne? na pewno od 1.0 ma krótsze przełożenie główne, ale to akurat jest lepsze, bo będzie krócej niż by było w 1.3. Oczywiście zakładając, że zakładamy silnik z równoległego rocznika, czyli prędkościomierz tak samo rozwiązany itd. Dociekam, bo ja mam K11 CGA3 (1.4) i chcę do niej założyc skrzynię od 1.0 i z tego co sie orientuję to poza przełożeniami nie ma różnic.

[ Dodano: Pią 24 Kwi, 2009 17:57 ]

zapomniałem, że jeżeli to wersja przed -98 to i sprzęgło jest mniejsze, ale zawsze można koło zamachowe przełożyć i założyć 180mm od 1.3.

Bombelku ja za 4k u znajomego mialem miec wszystko; pospawane kolektory wlozoną i dostrojona turbinke itd... tylko ze narazie mikra do jazdy ekonimicznej po miescie sluzy ale buda fajna ze skladanym dachem wiec moze kiedys... :D

Tak czy tak wydech nie kosztuje 4 tysie tylko 2 z kolektorem

Pytanie z czego wydech i czy byl policzony, bo ze zwyklych rur ot taki to nawet i taniej sie da. Generalnie mowie o normalnej robocie a nie o drutowaniu

Strozik Motorsport - kolektor z kwasówki 800zł, wydech z dwoma tłumikami przelotowymi 1200zł. Nie wiem czy liczone, ale myślę, że tak.

Ja bym kupił Sunnego GTi z zabitym silnikiem i wstawił SR20VE. Prawie 200 KM w serii i spalanie w miescie ok 9 l

i wyjdzie znacznie wiecej jak 4k zl .... po za tym mialo byc o turbo w micrusie a ty piszesz o sunym z VE :P ...

Poza tym z tego silnika z turbo mysle ze jest góra z 200KM bezpieczne do zrobienia
chłopie to i takkosmos do takiej budy jaką ma micra ... wiec mi by starczyło ... do tego koniecznie układ hamulcowy i sztywna buda .... żeby na światłach gdziesz silnik z przodem nie pojechał :diabel:

• 1 miesiąc temu...