Gość xsiu Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zaplanowalem zainwestowac w sunniacza, zaczelem juz blacharke z rownoczesnym przygotowaniem od malowania. Chce rowniez autko lekko stuningowac na poczatek. Szukalem podobnych postow, ale nie znalazlem odpowiedzi na pare problemowk ktore znalezlem w swoim aucie, chcialbym wysluchac waszych rad na kilka problemow: 1) Jadac na LPG silnik czasem sie dlawi przy zmianie biegu z dodaniem gazu, silnik 1.4 ben-gaz (gaz wyregulowany, swiece nowe, kable swiec ok, nowy filtr powietrza WIEC CO ... ? 2) Mam wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikem, mozna to samemu naprawic ? 3) Jak zamontowac dolot i filtr stożkowy powietrza 4) Co myslicie na skroceni oryginalnych sprezyn zeby zribic mniejsza glebe ( opcja ?! ) Jak zdejmowac sprezyny tyli i przod ? 5) Lewo kolo z przodu ma nienatrualny kat wzgledem osi pionowej patrzac z przodu auta, dolna krawedz bardziej do zewnatrz niz gorna, co z tym zrobic ? 6) Czy warrto montowac sportowy tlumik bassowy w silnku 1.4 w gazie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 co do wycieku to musisz zmienic uszczelkie a czy sam to zalezy czy masz czas i kanal a co do obnizenia to raczej nie slyszalem o tym w tym modelu bedzie ci opcierac ukladem wydechowym zobacz ile nizej jest od reszty i tego radzil bym nie robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 628749 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 4) Na twoim miejscu nie obcinal bym sprezyn tylko zakupil obnizajace sa dosyc tanie http://moto.allegro.pl/item607397872_jamex..._sunny_n14.html Ale lepszym wyborem bylo by zalozenie takiego zawieszenia http://moto.allegro.pl/item615168559_kspor...nny_nissan.html Aby zdjac sprezyny z amorka trzeba je scisnac sciagaczem (jakims sciskiem czy cos) i dopiero od gory odkrecic nakretke. 5) Powinienes pojechac na ustawienie zbierznosci jezeli masz cos do wymiany to Ci powiedza i wtedy elegancko ustawia. 6) Co do tlumika jak chcesz miec huk to warto, ale taka przerobka nie doda zadnej mocy w samochodzie, musial bys przerobic caly uklad ssacy i wydechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pioter Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 w N14 nie ustawia sie kątów tylko zbierzność jeśli koło ucieka ci dołem na zewnątrz to musisz zobaczyć tuleje gumowe wachaczy lub sworzeń może coś jest wytłuczone.Co do obcinania spężyn jeśli je obetniesz to na 90% dopiero rozjadą się koła i pewnie za jakieś 10-20tys. rozpadną sie seryjne amorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsiu Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ok, z ze skracania sprezyn rezygnuje z miejsca a co myslicie o tym : http://moto.allegro.pl/item616144498_hit_o...i_sprezyny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 widac ze cchesz isc po taniosci ja bym czegos takiego nei zalozyl.. po pierwsze ciezk oebndzie idealnie to ustawic a po drugie tam nawet nakretek kontrujacych nie ma wiec to jakas masakra i badziew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsiu Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Czeak mnie duzo pracy i co za tym idzie kasy :/ wiec szukam idealnego rozwiazania. Chetnie odkupie uzywane sportowe sprezyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Podlacze sie pod temat chcial bym wiedziec co bedzie sie bardziej oplacalo mowa jest o tylnych nadkolach wewnetrznych i okolice kol ma miejscami duza rdze i nawet dziury sie trafiaja i tu moje pytanie czy kupowac te nadkola i kielichy wewnetrzne czy jak dzis znalazlem w stanie jak nowy caly tyl do kupienia od zderzaka az po tylne siedzenia za jedyne 400zl i zrobic operacje wstawienia calego tylu jak nowka :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Jeśli chodzi o filtr stożkowy to bardzo często pojawiają się problemy jeśli jeździsz na gazie i można tym popsuć osiągi (filtr K&N kupiłem za 170 zł i nie było różnicy więc dałem bratu i jemu pogorszyło osiągi i ostatecznie sprzedał go komuś za 40zł). Co do buczącego wydechu to (to moje osobiste zdanie) można kombinować z dolotem w sportowych autach ale zakładanie tego do 1.4 tylko po to by było głośniej to dla mnie zwykłe buractwo. Jeśli masz furę w ekstra stanie to inwestuj ale jeśli sporo w nią jeszcze trzeba włożyć to może lepiej ją sprzedaj i kup jakieś 1.6 - dołożysz może z 500 zł a dostaniesz fabrycznie coś o lepszych osiągach niż stuningowane 1.4. Oczywiście zrobisz jak uważasz. A co do tych zacisków za 8 zł to tak tanich części nie zamontowałbym nawet do swojego roweru. Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. ps Ile max leciałeś swoja furą na lpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~M Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Mam identyczny samochód, też mi chodziło po głowie kombinowanie z obniżonym zawieszeniem, wydechem, dolotem ale w końcu stwierdziłem, że wolę całą kasę ładować w eksploatację tak, aby móc jeszcze kilka razy pojechać sobie tym samochodem daleeeko na wakacje, czy jeździć autostradą bez obaw, że mi koła odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Mam identyczny samochód, też mi chodziło po głowie kombinowanie z obniżonym zawieszeniem, wydechem, dolotem Ja się za to zabrałem i dopiero teraz cieszę się radością z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~M Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Przyjemność to jedno, ale świadomość, że możesz dojechać do Dalmacji i wrócić to druga ważna sprawa. Jeszcze trochę czasu i pieniędzy będę musiał poświęcić, żeby dojść do tego stanu, ale mam nadzieję, że do października zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi