Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] wycieraczki po raz kolejny

Gość fuzer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Właśnie "zanabyłem" nissana almerę hatchback i za cholerę nie mogę rozkminić systemu wycieraczek.

A mianowicie, kiedy ciągnę dźwignię wycieraczek do siebie to załącza się tylni spryskiwacz i przednie wycieraczki. A jak przekręcę pierścień na dzwigience to załącza się przedni spryskiwacz i tylne wycieraczki.

Moim zdaniem coś tu nie gra.

Ma ktoś z was jakąś radę na to może?

Z góry dzieki.

masz zamienione rurki na zbiorniczku - złe pompki pracują - ktoś tam musiał grzebac, pewnie przy okazji napraw blacharskich po kolizji

A żebyś wiedział, że bezwypadkowe :) Innych z Niemiec nie przywożą :) :) Do tego autentyczny przebieg, 1 właściel nie palący, wiek 80 lat.

A tak na poważnie, to może ktoś przełożył specjalnie, bo teraz z tyłu płyn leci jak krew z nosa, co sugeruje zepsutą pompkę. Chyba że to normalne.

Kolego lisek, masz u mnie plusa, za podsunięcie tego genialnego w swej prostocie pomysłu.

A tak się ciekawie składa, że auto jeździło ostatnie 2 lata w UK, i był tam też robiony przegląd bo właścicielowi nie chciało się jechać specjalnie do Polski.

Dołożył też drugie przeciwmgielne z tyłu, bo nie chcieli z jednym przepuścić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...