Gość slowflow Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Piszę w imieniu taty który ma długiego nissana patrola gr 2,8 w wersji 6 cylindrowej chyba z roku 1998. Pojawił się taki problem z jego nissaniem, że brak mu mocy na podjazdach szczegolenie jest to widoczne jak np. w ferie wjezdzalismy pod dosyc stromą góre wyasfaltowaną i przyczepną i patrol na 3 biegu spadał z obrotow i trzeba było redukowac do 2 i sie wdrapywać powolutku na poczatku myslelismy ze to stroma góra, w aucie siedzi 5 osob + bagaże i to chyba normale, ale nagle wyprzedzila nas navara jakby z górki w ogole jechala a za nią jakiś kombi renaulta To samo było na autostradzie pod góre trzeba było mocno redukować bo auto by staneło w miejscu i skoda favorit nas wyprzedziła:( szok! . Na codzien to nie było widoczne bo auto nie jezdzi w terenie ani nie ma u nas wysokich podjazdow dlatego nie przeszkadzało to tak bardzo ale trzba cos z tym zrobić. Ktoś ma jakieś sugestie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolega Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 z taką furą to ten asfalt powinniście ściągnąć z tej góry na początek to proponuje sprawdzić filtry powietrza i paliwa. pużniej to pewnie komputer podpiąć trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 z taką furą to ten asfalt powinniście ściągnąć z tej góry na początek to proponuje sprawdzić filtry powietrza i paliwa. później to pewnie komputer podpiąć trzeba. No i tu sie mylisz ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slowflow Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 tzn konkretnie kazdy patrol tak ma ze pod gore to tylko na 2 ce bo inaczej stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 silniki z lat 98-99 niestety tak maja,pomaga wymiana pompy na taka ze starszych roczników a po drugie piszesz że wieziesz 5 osób bagaże i taszczysz przyczepę to niema się co dziwić przy wadze auta ,przyczepy i balastu to te 140 szkap to szału nie robi na przyszłość zapnij sobie reduktor i będziesz śmigał że cho cho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Orlik88 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam koledzy, nie chciałem tworzyć nowego tematu więc podłącze się do tego. Mam podobny problem z brakiem mocy, a mianowicie: rozpędzam swojego patrola (Y61 -2001 rok, silnik 3.0) do 80km/h i w tym momecie jest brak mocy. Można cisnąć gaz w opór nic nie daje. Trwa to przez chwile, samochód łapiej i dalej się rozpędza. Dodam, że problem występuje nawet na równym terenie. Macie może jakieś koncepceje? Dodatkowo dochodzi problem z podłączeniem komputera. Probowałem juz chyba u pięciu miejscowych mechaników ale żaden komputer nie chce sie połączyć z tym Parchem. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam , TURBINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Orlik88 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam, po dłuższej przerwie. Więc tak sprawdziłem mojego patrola w serwisie nissana. Komputer nie pokazał żadnego błędu, sprawdzono zawór egr oraz turbine. Diagnosta po długiej walce się poddał twierdząc, że wszystko jest ok. Macie może jakies koncepcje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niebora Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Ja nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam , kolego wogule nie słuchasz ( nie czytasz ) , TURBINA , jedziesz sobie 80 nagle brak mocy wciszkasz pedał w podłoge i nic odpuszasz gaz wciszkasz jeszcze raz i jest dobrze ?? mam racje "TURBINA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi