borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Tak jak w temacie nie moge znalesc zadnego numeru konkretnego co by sie zgadzal np ze sprawyami motipu a mam zamiar doprowadzic blache do czystosci... DO tico znalazlem i jutro maluje a do mojego nie moge :/ ktos cos wie? ps mam wszytskie dokumenty do auta takie jak ks serwisowa faktura zakupu z salonu itp moze tam gdzies to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jakis kawałek numeru VIN jest symbolem koloru lakieru, ale trzeba mieć program do rozszyfrowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Przeciez kod lakieru jest na tabliczce znamionowej przyczepionej przewaznie pod klapa na karoserii po stronie pasazera. A jak tabliczki nie masz to wejdz na Primiera i tam kolega Kamilos210..na podstawie VIN podal mi wszsytko o mojej malej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 no bylem na polu i mam tabliczke i na niej cos pisze o kolorze ale takiego oznaczenia nie maja wogole dostepnego w sklepie ;/ a zalezy mi na sprayu bo kompresor mi nie lezy finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 no bylem na polu i mam tabliczke i na niej cos pisze o kolorze ale takiego oznaczenia nie maja wogole dostepnego w sklepie ;/ a zalezy mi na sprayu bo kompresor mi nie lezy finansowo No wlasnie tu jest taki problem ze te spraye maja inne numery. Mysle ze mozesz zadzwonic do warsztatu nissana albo lakierniczego to Ci przetlumacza kod na numer. Ale czasami...trzeba mieszac aby ten sam kolor uzyskac. Tak mi zrobili na warsztacie z moim turkusowo zielonym..jak im podalem kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 kurde :/ musze chyba wyplynac na glebsze lowy w sklepy za lakierem bo musze to ratowac bo gryzie hamsko juz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Chyba Ci przetlumacza kod nissana na normalny numer..i masz klopot z glowy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 tu w pl brakuje inteligentow do tlumaczenia ;D mowie mu nissan bordowy a on "NIE MA" do mnie a nawet nie sprawdzil losiek konretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 tu w pl brakuje inteligentow do tlumaczenia Nie ma co uogólniać,ja się naprodukowałem tłumacząc kiedyś gościowi o jaki mi kolor chodzi,a pan wyszedł ze sklepu i teraz nie pamiętam czy z Vin'u czy z jakiejś naklejki na słupku drzwi spisał coś,wrócił do sklepu,otworzył magiczną księgę ,pobabulił coś pod nosem,potem odwrócił się do regału i wręczył mi puszeczkę "proszę bardzo to jest to" ,no i pasowało :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ale puszeczka spray? na drzwiach tzn slupkach mam tylko cisnenia "chyba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ale puszeczka spray? Dokładnie,miał tabelę ,z jednej strony to co spisał a z drugiej numery "motip"u,i jeszcze sprawdzał z rocznikiem. na drzwiach tzn slupkach mam tylko cisnenia "chyba" Sprawdź,a jeszcze zaglądał na pokrywę schowka od środka,ale teraz nie pamiętam skąd spisywał bo to było kilka lat temu.Od tego czasu mam ten numer gdzieś zapisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jaki majster kurde.. gdzies ty takiego znalazl popatrze jutro jak bede tego tikaczu malowac ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Moim zdaniem koledzy kazdy lakiernik musi miec tlumaczenia kodow..a nawet w sklepach specjalizujacych sie w lakierach. Troche trza sie nalazic... i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jaki majster kurde.. gdzies ty takiego znalazl Firma "WIDAR" w Bydzi,od lat u nich kupuję,zawsze mieli to co potrzeba,a jak nie mieli to mieszają według wzoru i nabijają w spray'e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 o jaaaaaaaa czemu ja nie mam takeij firmy w okolicy :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Może coś znajdziesz http://www.google.com/search?hl=pl&ei=...cim&spell=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Może coś znajdziesz http://www.google.com/search?hl=pl&ei=...cim&spell=1 ha.... tylko do dabrowy troche sie nie chce jechac po jednego spraya jutro pojade jak mi sie uda do inengo sklepu przedstawie mocne argumenty i zobacyzmy co cwaniaki powiedza ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Nie daj się baranom :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ja musze znalesc jakiegos leszcza z migomatem co mi pospawa polaczenie nadkola z podloga od pasazera ;D bo przyuwazylem ze wypadla dziura na "Dwa palce" jak to z pewnej reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 jutro pojade jak mi sie uda do inengo sklepu przedstawie mocne argumenty i zobacyzmy co cwaniaki powiedza ;D nie dobieraj sprayu po numerze z tabliczki...zwłaszcza jeśli chodzi o auto z takiego rocznika Przecież teraz lakier na Twoim aucie nie ma tego samego koloru jak było gdy wyjechał z fabryki...Niech sprzedawca wyjdzie do Twojego auta z paletami barw i dobierze coś odpowiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 ale nie mam do malowania duzch elementow takie male smrody na nadkolu tylnym musze poszuakc speca co sie na tym zna a nie jakiegos osobinika co tam tylko pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 znamionowej, chyba w prawym dolnym rogu. Jest tam taka kategoria - COLOR CODE. Ja mam na przykład kolor 526 K, z czego 526 to konkretny kolor (ciemny czerwony), zaś K to typ wykończenia wnętrza. tyle Aha - okazało się, że kolory sprzed liftingu w 1988/89 roku moga się nieco róznić, mimo tego samego symbolu liczbowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Cos mi sie obilo o uszy ze zaklad w Oswiecimiu dobiera lakier z elementu a potem nabija go w spray :D musze tam jechac tikaczu pomalowany pieknie jeszcze tylko bezbarwny bo to metalik i gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Cos mi sie obilo o uszy ze zaklad w Oswiecimiu dobiera lakier z elementu a potem nabija go w spray musze tam jechac tikaczu pomalowany pieknie jeszcze tylko bezbarwny bo to metalik i gitara U nas w Widarze tak jest No tak powinno być i gitara :gitara: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi