ferrit Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 W moim QQ+2 mam oryginalne radio na 6 CD z obsługą nawigacji (to duże). Porównując jakość dźwięku z dowolnej płyty CD z jakością z radia na UKF, to słychać, że radio ma gorszą jakość tzn. jest mniej wysokich i niskich tonów. Oczywiście ustawienia bas i treble mam na max ustawione. Czy też takie coś macie ? Z czego to może wynikać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masculin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Sprawdź ustawienie equalizera oddzielnie ustawia się na radio a oddzielnie na CD ( u mnie wszystko na LIVE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Hm. Wciskając SETTING na radyjku mamy dostępne opcje AUDIO i tam jest ustawienie BASS i TREBLE. Obie funkcje mam na max + (podbite) słuchając CD oraz radia mam to samo ustawienie. Muszę poszukać w instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Musisz pójść dalej i masz tam jeszcze przód tył prawo lewo i dalej korektor dźwięku ustaw na live [ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 08:37 ] jak i na radyjko jak i na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpr Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Porównując jakość dźwięku z dowolnej płyty CD z jakością z radia na UKF, to słychać, że radio ma gorszą jakość tzn. jest mniej wysokich i niskich tonów. Potwierdzam. Radio gra o wiele słabiej niż płyta przy tych samych ustawieniach korektora (wersja bez zmieniarki). Dobrze, że nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Dokładnie i na CD i na Radiu w menu trzeba dać na Live i dzwięk będzie taki sam dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Przykro mi ale nie znalazłem tego LIVE oraz nie udało mi się poprawić jakości radia. W trybie radia jak zmiejszam tony wysokie i niskie, to wogóle robi się cienka jakość. Macie jeszcze jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Jak nie znalazłeś? Jak ustawiasz te tony to zatwierdzasz enterem i wyskakuje ci następne ustawienie kręcisz gałką głośności i już. Chłopie skuo się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No niestety to radio już tak ma, że jakość jest gorsza niż z płyty CD. Byłem w serwisie Nissana w ......... i miły Pan przyszedł do samochodu i sam sprawdzał. No i też nie udało mu się tego polepszyć. Na koniec powiedział, że to tak ma i jest jakość zależna od odległości od stacji nadawczej danego radia. U mnie wszystkie stacje mają gorszej jakości dźwiek i to wygląda, że stale jestem daleko od nadajników FM a akurat byłem w dużym mieście ......... Ciekawa teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 No niestety to radio już tak ma, że jakość jest gorsza niż z płyty CD. Byłem w serwisie Nissana w ......... i miły Pan przyszedł do samochodu i sam sprawdzał. No i też nie udało mu się tego polepszyć. Na koniec powiedział, że to tak ma i jest jakość zależna od odległości od stacji nadawczej danego radia. U mnie wszystkie stacje mają gorszej jakości dźwiek i to wygląda, że stale jestem daleko od nadajników FM a akurat byłem w dużym mieście ......... Ciekawa teoria. Trudno stwierdzić nie słuchając co to jest "słaba jakość", ale jeśli jest bardzo źle to może kabel antenowy jest gdzieś źle złączony, uszkodzony albo głowica w radiu padnięta. Weź w salonie sprawdź w innym egzemplarzu takiego samego radia np w samochodzie demo Jak porównasz dwa radia w samochodach obok siebie to będziesz wiedział czy ten model tak ma czy to awaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Nie mam zastrzeżeń co do jakości odbioru stacji radiowych - są w porządku. Mam uwagi do korekcji dźwięku - podbicia tonów wysokich i niskich. Podczas słuchania radia są zdecydowanie słabo podbite a podczas płyty cd/mp3 jest OK na tych samych ustawieniach. Muszę porównać z innym samochodem tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 tylko że to może być powiązane; jak sam napisałeś w serwisie stwierdzili że "jakość zależna od odległości od stacji nadawczej danego radia"; od odległości może być zależna tylko jakość sygnału a nie ilość tonów takich czy innych. Koniecznie porównaj z takim samym innym radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Zauważyłem jeszcze, że mając włączoną opcję PTY na NEWS i jak na RMF FM przy wiadomościach włącza się na PTY, to jakość jest lepsza niż normalnie słuchając radia. Tony wysokie i niskie są bardziej zbliżone do dźwięku z płyty CD. Po zakończeniu wiadomości PTY wyłącza i radio znów ma gorszą jakość :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzolero4 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 ......... i miły Pan przyszedł do samochodu i sam sprawdzał. No i też nie udało mu się tego polepszyć. Na koniec powiedział, że to tak ma i jest jakość zależna od odległości od stacji nadawczej danego radia. :diabel: :diabel: Ale ten pan mnie rozbawił. Dobrze, że jak jedziesz w kierunku przeciwnym do nadajnika to muzyka nie leci wolniej Ja mam zwykłe radio i też jest to zauważalne i raczej jest to normalne, niezaleznie od sprzętu. Pytanie tylko jak duża jest to różnica. Niestety trudno Ci pomóc przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 jak dla mnie to to radio jest po prostu zepsute a w serwisie sciemniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Dotychczas miałem już kilka samochodów no i w każdym było jakieś radio. Potrafię odróżnić jeżeli radio słabiej odbiera fale radiowe oraz barwę dźwięku. Zgadzam się z kristo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regiis Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, chciałbym odświeżyć temat. Też mam duże CD razem z nawigacją ale CD ostatnio się popsuło. Problem jest taki ze mam komunikat o wysunięciu płyty, gdy chce wysunąć to jest komunikat iż płyt nie ma i tak w kółko. Obecnie nie ma żadnych płyt włożonych. Ktoś wie co może być przyczyną tego?? Moje drugie pytanie czy cd z wersji standardowej to ten sam z wersji z nawigacją?? Nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi