Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] schowek pod kierownicą

Gość Daisy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Stałam się niedawno posiadaczką almery N15 i jestem teraz w trakcie kompletowania tego, czego nie ma a wydaje się, że mogłoby się przydać. Jedną z takich rzeczy jest schowek pod kierownicą. Na razie świeci tam dziura bo schowek najwyraźniej nie był poprzedniemu właścicielowi niezbędny lub przydał się do czegoś innego. Znalazłam na allegro brakującą część, ale niestety od N16. I teraz moje pytanie:

Czy schowek od N16 wpasuję w N15???

Jedyny schowek pod kierownica w N15 jest własnie taką dziurą więc pojęcia nie mam czego Ty w ogole szukasz :D

Tam są dwa miejsca:

1. skrzynka bezpieczników - zatykana zaślepką

2. Schowek po lewej na dole - tak jak kolega powiedział - DZIURA - mieści sie tam długopis po przekątnej i może bilety parkingowe - ja tam trzymam paragony które mi jasno mówią ile moja Babunia żre !! ;)

No to się właśnie zdziwiłam. Z moich obserwacji samochodów innych marek wynika, że zwykle jak jest schowek, to jest on zamykany. A ponieważ do N16 znalazłam coś takiego:

http://www.allegro.pl/item615896826_nissan...1r_schowek.html

więc mi wyszło, że w N15 najwyraźniej też takie coś było...

Czyżby szukanie podobieństw bywało zgubne? :/

spotkalem sie juz z kilkoma samochodami co wlasnie maja tam taki schowek nie zamykany a i wlasnie wiekszosc osob trzyma tam gąbeczke do czyszczenia szyb :P ja tam wole wlaczyc nawiew no ale jak kto woli :D

Witam wszystkich!

Stałam się niedawno posiadaczką almery N15 i jestem teraz w trakcie kompletowania tego, czego nie ma a wydaje się, że mogłoby się przydać.

hahaha, bez urazy ale typowa babeczka, schowki, schoweczki, lustereczka :D

Pozytywnie :)

spotkalem sie juz z kilkoma samochodami co wlasnie maja tam taki schowek nie zamykany a i wlasnie wiekszosc osob trzyma tam gąbeczke do czyszczenia szyb :P ja tam wole wlaczyc nawiew no ale jak kto woli :D

Gąbeczka wchodzi tam idealnie - normalnie jak by ten schowek na nią był :D

Co do kobiecych spostrzeżeń motoryzaczyjnych to moja potencjalna żona jak ostatnio wsiadła za kółko i zobaczyła zaślepkę gniazda bezpieczników to już chciała wykorzystać ten "schowek" w celu przechowywania podręcznego zestawu kosmetyków ;) No i się rozczarowała ze od strony kierowcy w osłonie przeciwsłonecznej nie ma lusterka :DDDDDD

a wiecie co:)

ja odkad kupilem swoja gti to nic tam nie trzymam :) i jak kolega uzywam nawiewu do odparowywania:) z klima to w sumie z 10 sek i po sprawie...

co do gabeczki to moja mama w n15 1.4 tam ja wlasnie trzyma;)

a co do lusterka to nie moglbym go tam zniesc:P

Dla mnie to fajne miejsce na dokumenty auta :)

Pozdrawiam

Pewnie , ktoś kto Ci buchnie auto też pomyśli że to świetne miejsce na schowek dla dokumentów samochodu.....

Dla mnie to fajne miejsce na dokumenty auta :)

Pozdrawiam

Daj znać gdzie parkujesz bo znajomy szuka taniego auta ;) Najlepszym miejscem na dokumenty samochodu jest kieszeń w ubraniu i to taka z której trudno je wyjąć:D

....a kto zostawia dokumenty na parkingu w czasie postoju auta :D Kieszeń w ubraniu ... hmm ... Młody666, a jak nie masz kieszeni np. w ubraniu sportowym (lato idzie) to w slipki wkładasz dokumenty ;) i jedziesz :D, kluczyki do auta w czasie jazdy też chowasz do kieszeni ? ;) Jeszcze raz napiszę całym zdaniem, bo wydawało mi się to logiczne :D

Dla mnie to fajne miejsce na dokumenty auta :)PODCZAS JAZDY :one:

kurcze, pod jednym wzgledem ten kraj nam sie tu udal, auto mozna zostawic zapalone i isc na godz do hipermarketu i sie nie bac... bardziej sie trzeba bac czy ktos nie zarysuje parkujac lub otwierajac drzwi, bardzo tu nie dbaja o to :/

Gość sargoszyygy
bardziej sie trzeba bac czy ktos nie zarysuje parkujac lub otwierajac drzwi, bardzo tu nie dbaja o to :/

Właśnie!!! jak bym dorwał taką mende to bym zaje.... na śmierć, z jednej i z drugie strony mam pełno wgniotek do tego w miejscu odprysku przy myciu myjką ciśnieniową odchodzi klar i samochód wygląda jak pożal się boże.

Ale powiem wam coś niezłego z życia wzięte, wydarzenie dosłownie z przed miesiąca:

Kumpel ma nowe mondeo czarne z przyciemnianymi szybami, stał na jednym osiedlu w naszym mieście, ponieważ gadał sobie przez telefon jego uwaga była lekko rozchwiana, nagle słyszy przeraźliwy pisk spowodowany rysowaniem boku karoserii tępym narzędziem, gość przerysował mu tylne i przednie drzwi, oczywiście nie zdążył uciec bo kumpel wyskoczył z auta i powalił go na ziemie. Ja się go pytam ile ten gówniarz miał lat, co się okazało to był siedemdziesiąt letni dziadek cham i beszczel który się potem chwalił że załatwił tak ze sto samochodów ale przyjechała policja i gościu ma sprawę z powództwa i skarży go leasingodawca. Za samą naprawę będzie miał do wybulenia jakieś 6 koła.

Więc teraz ja wypatruje mojego dziadka

niezle, ciekawe czy kase jakas wyciagna, czy to z ubezpieczenia pojdzie czy jak... ale niezle trzeba miec nakopane pod czaszka zeby takie rzeczy robic, niech idzie ta marda glowa orać beton az mu lakier zejdzie ;) ja na mojej almerce tez z rok temu znalazlem kilka brzydkich porysowan od strony pasazera na drzwiach, pionowe w dol, w pierwszej chwili myslalem ze to kot, ale byloby kilka w nieduzym odstepie, od paru pazurkow, a to byly pojedyncze co kilka cm i pod roznym katem, fatalnie to wyglada, ale nie ma kasy na lakierowanie poki co :/