Gość Mindfullofhigh Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Tak jak w temacie skad to zasilanie sie bierze?Wiem ze z jakiegos tam przekaznika i co dalej gdzie on dostaje to zasilanie...Ostatio zatkal mi sie środkowy katalizator i odcielo zasilanie kompletnie po wymianie katka na nowy jest ciagle to samo, jak mu podepne lewe zasilanie wszystko smiga tyle ze kontrolka ladowania lekko swieci jakby cos sygnalizowal. Prosze o pomoc bo juz sam nie wiem co mu jest myslalem nad restartem kompa ale nie wiem czy to pomoze. [ Dodano: Wto 21 Kwi, 2009 14:14 ] a i mam pytanie ile powinno wynosic zasilanie na grzalce? cos kolo 12 V? Bo u mnie tak nie ma pokazuje 0,17 i musze mu dawac lewe zasilanie zeby ssanie spadlo co prawda nawet obrotow nie podnosi ale klapka jest zamknieta. Znacie moze przyczyne czemu ma tylko 0,17? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mindfullofhigh, Zasilanie na grzałkę ssania jest sterowane poprzez dodatkowy mostek prostowniczy alternatora i pojawia się dopiero po dopaleniu silnika.Jeśli napięcie jest za niskie to mógł strzelić mostek w altku lub coś na lini.Sprawdź dobrze kostkę przy alternatorze,może jest zaśniedziała i przy manewrach mogła się poluzować.K10 nie ma kompa,wersja z katem ma tylko sterownik elektrodyszy gaźnika pod siedzeniem pasażera i sterownik podnoszenia biegu jałowego po włączeniu świateł pod siedzeniem kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mindfullofhigh Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ok dzieki za fachowa porade...ale i tak zrobilem inaczej, znalazlem głowny kabel przez ktory powinno plynac to 12 V i doczepilem ze stacyjki napiecie wraz z przekreceniem dostaje zasilanie...a grzalka zaczyna miec napiecie juz normalne 12 V nie tak jak wtedy jakis 0.17 i jest OK smiga wszystko jak trzeba micrus zamyka licznik jak dawniej... Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mindfullofhigh, Tak też można ,orginalny układ zapobiegał wyłączaniu się ssania podczas włączania stacyjki bez odpalania.Ale po co komu przekręcać kluczyk jak nie chce odpalić Teraz masz lepiej,jak włączysz zapłon na ciepłym silniku i nie odpalisz przez jakieś 2 minuty to ssanie się wyłączy i odpalisz bez ssania (oszczędność wachy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mindfullofhigh Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 nie no wszystko jest tak jak bylo oryginalnie tylko dalem inne zasilanie wraz z przekreceniem stacyjki na zaplon 12 V zaczyna dostawac...grzalka odrazu niedostaje dopiero po odpaleniu tak jak bylo oryginalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 grzalka odrazu niedostaje dopiero po odpaleniu tak jak bylo oryginalnie... A to Cię zle zrozumiałem,jak tak to praktycznie to samo co było :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ok dzieki za fachowa porade...ale i tak zrobilem inaczej, znalazlem głowny kabel przez ktory powinno plynac to 12 V i doczepilem ze stacyjki napiecie wraz z przekreceniem dostaje zasilanie...a grzalka zaczyna miec napiecie juz normalne 12 V nie tak jak wtedy jakis 0.17 i jest OK smiga wszystko jak trzeba micrus zamyka licznik jak dawniej... Pozdro! oszukales ssanie... jak jest cieplo bedzie ok .Ale zobaczysz jaki koszmar bedzie jak przyjdzie zimno :/ bedzie ciezko gada odpalic. JA mam grzalke calkiem odcieta od zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 JA mam grzalke calkiem odcieta od zasilania To jak Ci się otwiera ssanie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mindfullofhigh Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 no wlasnie jak otwiera ssanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 nie mam pojecia po przegazowaniu juz ssania nie mam [ Dodano: Sro 29 Kwi, 2009 19:43 ] lpg naturalnie caly czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi