Sznurek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 nie miałem okazji jeszcze wymieniać ich , a pomału dochodzę do tego co to może mi stukać z przodu i tym razem stawiam na łącznik ale i tym razem nie wiem na jaką firmę postawić bo raczej 555 chyba nie robią łączników ? chce taki żeby za chwile znowu nie wymieniać go.. jak się wymienia łącznik stabilizatorów to trzeba od razu oba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiLGT Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja wymienilem na JapanLine za 39zl/szt ale przejechalem narazie ze 100km wiec nic narazie nie ma prawa stukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 555 produkuje łączniki , a jeszcze dobre to LEMFÖRDER, , FEBI , MOOG ,TRW tych producentów bym brał pod uwagę jak będą dostępne .Sznurek a może to co ci puka to łożysko zwrotnicy , ja też długo nie mogłem zlokalizować . A do tej pory pozostał mi drążek kierowniczy w piwnicy nowy , łącznik zamontowany i nadal pukało . Przestało po wymianie łożyska zwrotnicy. Znajomy mechanik z łomem wynalazł przyczynę pukania . [ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 00:22 ] Tylko przy zakupie łącznika zapytaj czy daje też te górne gumy , żebyś starych nie musiał montować .Bo jak ja kupowałem to proponowali mi łącznik bez tej gumy. [ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 00:25 ] łączniki nie musisz wymieniać parami , są identyczne L czy P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter-urs Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ja kupowałem w POLCAR-że jakość na pierwszy montaż mają plastikowe dekielki jak oryginały coś koło 53zł sztuka na razie 5tyś i spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 a Yamato polecacie ? nice-wawa przekonam się jak wymienię łączniki czy dalej puka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Yamato - jest made in Japan , wiec myślę że jakość też powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 u mnie yamato daje jak naraze rade teraz przymierzam sie do kupna wachaczy gornych terz tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 u mnie yamato daje jak naraze rade teraz przymierzam sie do kupna wachaczy gornych terz tej firmy Górne wahacze Yamato są średniej jakości , od samego początku skrzypiały. Że je smarowałem to przejechałem na nich ponad 25kkm ale luzy już były widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 yamato wahacze są do bani! Ja smarowałem swoje przed montażem bo były kompletnie suche i wytrzymały niecałe 5kkm. Poszły do reklamacji, zobaczymy co powie dystrybutor. Yamato jest made in china, a nie japan! NIE POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 u siebie na tyle mam łączniki yamato, nie dawno wymieniane - szczerze Ci powiem - nie wróże im długiego życia. Jakiś czas temu założyłem jakiś badziew z jednej strony i szybko się zużył, poszedłem do IC, chciałem 555, ale nie było na miejscu, to wziąłem yamato. Przykładam a to wygląda identycznie jak ten jakiś no name'owy badziew co miałem wcześniej. Tanie były, ale sądze , że za jakieś 20 tyś znowu będe musiał je wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burnbrain Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 a Yamato polecacie ? Ja mam łącznik Yamato i jak na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 nie wiem czy bedze badziew Ja zakladam z lozyskami zobaczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 nie wiem czy bedze badziew Ja zakladam z lozyskami zobaczym ja też miałem łożyskowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 jest problem łącznik stabilizatora z Lewej strony (kierowcy) chciałem dziś wymienić najpierw wywaliłem wahacz górny jest git zacząłem odkręcać łącznik i patrze a on jest długi więc pomyślałem k... zły mi sprzedali w sklepie więc zamontowałem koło i chciałem do jutra poczekać , ale pod domem zobaczyłem bo wydrukowałem sobie ostatnio jedną stronę z serwisówki zawieszenia przedniego i widzę na rysunku że z lewej strony jest krótka a z prawej długa wiec zgłupiałem czemu u mnie jest z lewej długa ?? czy w Niemczech wymieniali i pomylili strony ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Jakaś kicha , łączniki są tej samej długości (znaczy są identyczne lewy i prawy ) ,więc nie może być któryś dłuższy. A może tylko ci się wydaje przez to ze samochód pewnie był podniesiony z jednej strony na lewarku .(zmienia się ustawienie stabilizatora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A może tylko ci się wydaje przez to ze samochód pewnie był podniesiony z jednej strony na lewarku . na trzeźwo robiłem więc stawiam na to ze ta baba w sklepie mi po... zamówienie i do p10 zamówiła chyba , bo na allegro z tego co wypatrzyłem to i do p11 niby też są te krótkie ale może to jakieś laicy sprzedają , jutro jadę to oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 to musieli coś spaprać mi ostatnio dali w intercarsie 2 lewe górne wahacze, jak rozebrałem prawą stronę i już chciałem montować to coś mi nie pasowało . A na opakowaniach (lemforder) było dobrze ale w pudełku od prawego był lewy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 jest git :] baba pomyliła się i od p10 mi zamówiła i sprzedała , rano wjazd zrobiłem a o 14.00 już właściwy czekał dla mnie i został zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi