Gość Szlumik Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jaki powinien być prawidłowy poziom ciśnienie powietrza w oponach w X-sie ? 215/65R16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam!!! Nie pamiętam dokładnie ale sprawdze i jutro odpowiem. Wydaje mi sie że coś około 2,2 lub 2,3 bary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 dla 3 osob : 2,2 (wszystkie 4 ) dla 5 osob : 2,5 (wszystkie 4 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dziękuję Koledzy ! Pytanie niby banalne, ale zaniepokoił mnie fakt, iż poprzedni własciciel samochodu w każdym z kół miał "nadmuchane" 2,6 lub nawet 2,7 ......... i zgłupiałem, że może ja czegoś nie wiem? DZIĘKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Po otwarciu drzwi od strony kierowcy, na środkowym słupku powinna być naklejka z informacją o ciśnieniach w oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Faktycznie jest naklejka na środkowym słupku po stronie kierowcy a na niej : opony 215/70/R15 i 215/65/R16 3 osoby: przód 2,0 tył 2,0 5 osób : przód 2,5 tył 2,0 Czy może ktoś potwierdzić, że ma na naklejce podobnie, bo teraz sam nie wiem ile nadmuchać X-TRAIL T30 2003 r 2,0 benz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 U mnie na słupku (X z 2003r.) jest tak jak napisał MonteChristo! U mnie poprzedni właściciel zostawił ponad 3 bary!!!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 T30 2006 (nie ma przod tyl) po prostu tak jak napisalem wczesniej, moj silnik 2,2 DCI, moze to kwestia modelu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Pewnie chodzi o to, że X z silnikiem diesel'a więcej waży, stąd różne zalecenia odnośnie ciśnienia w oponach. Najczęściej jeżdże jako samotny wilk McQuade ... więc nadmuchałem 2,0 bara w każdym kole. pozdrawiam i dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misster Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 u mnie 2.2dci w/g naklejki na slupku przod 2.0 tyl 2.5 ale jak tak pompowalem to przod wyglada jak na flaku:( Nie lubie poprawiac fabryki ale wydaje mi sie ze 2.0 z przodu to troche malo i daje 2.4 a tyl 2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi