Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Drgania przedniej szyby

Gość maxpokoje

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Note 1,4 3200km '08 -ten z pianką pod przednią szybą.

Objaw - przy prędkości około 100km/h rozmazuje sie obraz we wstecznym lusterku, takie mini drgania. Po dotknięciu lusterka i przytrzymaniu obraz jest ostry - brak drgań. Lusterko przyklejone przecież jest do szyby człowej auta.

Czy też macie taki rezonans? W innych prędkościach problem znika.

1.4 przy prędkości 100kmh zaczyna wchodzić w 3tys obrotów i w tedy pojawia sie drżenie i głośniejsza praca silnika,też tak mam aczkolwiek bardzo delikatnie,z naciskiem na bardzo :D

mam ten sam problem od 100 zaczyna drzeć, znikało około 120

na przegladzie zgłosiłem to serwisowi, coś niby zrobili, w sumie dalej drży, tylko przestaje troszke wczesniej przy 110, widać taka uroda:)

Dzięki wszystkim za odzew.

W moim egz. nie jest to bardziej nasilone zjawisko niż w waszych, czyli TTTM :)

Myśę, że servis nic tu nie poradzi bo to wczasie projektowania auta nie zostały wyeliminowane dragania harmoniczne powodujące rezonans przy ok. 3tyś. obr/min.

Powoduje to unikanie prędkości około 100km/h - a tak jeździłem na trasie poprzednim autem - a teraz to raczej 110-120, bo przy 90 to przecież w naszym pieknym kraju non stop ktoś rozgoryczony siedzi na tylnym zderzaku :P

Martwie się tylko czy to nie bedzie miało wpływu na żywotność np. pękanie przedniej szyby? :029:

Max ,jak tu jestem nie słyszałem o samoistnie pękających szybach w Note,przecieki się zdarzały ale pękniecia nie.Tak więc spoko kolego TTTM i w drogę z uśmiechem :one:

• 2 miesiące temu...
Gość Szydlar

Sie ma .Mam problem bo właśnie jestem w czasie odbioru Notesa (czekałem na niego 2miesiące :) i zauważyłem że przednia szyba pasażera podnosi się jakby z wielkim wysiłkiem i dużo wolniej od kierowcy. Zgłosiłem to i auto choć jeszcze oficjalnie nie moje wróciło na warsztat. Następnego dnia dostałem info że naprawili,nasmarowali i jest dobrze,ale żebym się nie martwił bo szyba pasażera zawsze chodzi wolniej . że to niby taki komfort kierowcy jak chce szybko zapłacić na autostradzie to jego szyba działa szybko-No i tam jest mechanizm sterujący więc też ma wpływ na szybkość tej szyby . Zdębiałem o co chodzi.....to nie moje pierwsze auto ale takiej gadki to jeszcze nie słyszałem.

Co na ten temat myślicie ? Zaraz mnie czeka odbiór auta ,i nie wiem jak z nimi postępować . Doradźcie coś bracia.

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...