Gość maxpokoje Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Hej. Note 1,4 3200km '08 -ten z pianką pod przednią szybą. Objaw - przy prędkości około 100km/h rozmazuje sie obraz we wstecznym lusterku, takie mini drgania. Po dotknięciu lusterka i przytrzymaniu obraz jest ostry - brak drgań. Lusterko przyklejone przecież jest do szyby człowej auta. Czy też macie taki rezonans? W innych prędkościach problem znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 1.4 przy prędkości 100kmh zaczyna wchodzić w 3tys obrotów i w tedy pojawia sie drżenie i głośniejsza praca silnika,też tak mam aczkolwiek bardzo delikatnie,z naciskiem na bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 dokładnie u mnie też się tak dzieje - chyba jedyna rada: szybciej albo wolniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan_us Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 mam ten sam problem od 100 zaczyna drzeć, znikało około 120 na przegladzie zgłosiłem to serwisowi, coś niby zrobili, w sumie dalej drży, tylko przestaje troszke wczesniej przy 110, widać taka uroda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxpokoje Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dzięki wszystkim za odzew. W moim egz. nie jest to bardziej nasilone zjawisko niż w waszych, czyli TTTM Myśę, że servis nic tu nie poradzi bo to wczasie projektowania auta nie zostały wyeliminowane dragania harmoniczne powodujące rezonans przy ok. 3tyś. obr/min. Powoduje to unikanie prędkości około 100km/h - a tak jeździłem na trasie poprzednim autem - a teraz to raczej 110-120, bo przy 90 to przecież w naszym pieknym kraju non stop ktoś rozgoryczony siedzi na tylnym zderzaku Martwie się tylko czy to nie bedzie miało wpływu na żywotność np. pękanie przedniej szyby? :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Max ,jak tu jestem nie słyszałem o samoistnie pękających szybach w Note,przecieki się zdarzały ale pękniecia nie.Tak więc spoko kolego TTTM i w drogę z uśmiechem :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szydlar Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Sie ma .Mam problem bo właśnie jestem w czasie odbioru Notesa (czekałem na niego 2miesiące i zauważyłem że przednia szyba pasażera podnosi się jakby z wielkim wysiłkiem i dużo wolniej od kierowcy. Zgłosiłem to i auto choć jeszcze oficjalnie nie moje wróciło na warsztat. Następnego dnia dostałem info że naprawili,nasmarowali i jest dobrze,ale żebym się nie martwił bo szyba pasażera zawsze chodzi wolniej . że to niby taki komfort kierowcy jak chce szybko zapłacić na autostradzie to jego szyba działa szybko-No i tam jest mechanizm sterujący więc też ma wpływ na szybkość tej szyby . Zdębiałem o co chodzi.....to nie moje pierwsze auto ale takiej gadki to jeszcze nie słyszałem. Co na ten temat myślicie ? Zaraz mnie czeka odbiór auta ,i nie wiem jak z nimi postępować . Doradźcie coś bracia. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.