Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] Skacze na obrotach

Gość Radko78

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nissana micre k12 rok 2003, jak silnik przechodzi z zimnego na ciepły to strasznie skaczą obroty, tak jakby nie pracował na jakis cylinder, potem jak sie nagrzeje to jest oki. Świece juz wymieniłem a komputer nicnie wykazuje:(((

radko uzywaj kropek przecinkow wteyd bedzie zrozumiale bo obecnie

"a masz na lpg? skacza tzn faluja?"

nie mam na gaz - rozumujac nie faluja obroty i masz na gaz?

Napisz mam lpg nie mam lpg i bedzie jasne :)

PS. Trzeba bedzie sie udac na komputer w twoim przypadku

Gość ŻonkaMaFII

mam podobny problem, obroty mi faluja miedzy 600 a 900 na lpg, czasem gdy stoje spadaja gwałtownie jeszce nizej ale zaraz sie podnoszą.

Na benzynie jest jeszce gorzej, czasem jak odpalę zimny samochód to wogole niechce wskoczyc na obroty i gasnie a jak dodaje gazu to nawet nie reaguje.

Gdy przejade kawałek na benzynie i silnk sie rozgrzeje przełacza sie na gaz i jakby kopa dostał jedzie jak rakieta. Nie wiem czy to przepływomierz czy moze aparat zapłonowy?

-zaczełam od najtanszych czesci i wymieniłam świece i bez zmian

musisz podjechac do gazownika na wgranie map i regulacje po kompem. PRawdopodobnie cos zle dziala zwiazanego w gazem. U ojca nieodpowiednia byla listwa wtryskowa sekwencji

• 1 rok później...
Gość kierownikk

Panowie chciałbym podpiąć się pod temat.

Micra mojej żony z 2004 roku, 1.2 benzyna (bez instalacji gazowej), przebieg 40kkm. Problem jak wyżej, jak się autko lekko zagrzeje to falują obroty tak jakbym pulsacyjnie lekko naciskał i puszczał pedał gazu. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być powodem?

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...