Gość Radko78 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Mam nissana micre k12 rok 2003, jak silnik przechodzi z zimnego na ciepły to strasznie skaczą obroty, tak jakby nie pracował na jakis cylinder, potem jak sie nagrzeje to jest oki. Świece juz wymieniłem a komputer nicnie wykazuje:((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 a masz na lpg? skacza tzn faluja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radko78 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 nie mam na gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Czyli masz na lpg gdyż lpg to tzw. gaz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 radko uzywaj kropek przecinkow wteyd bedzie zrozumiale bo obecnie "a masz na lpg? skacza tzn faluja?" nie mam na gaz - rozumujac nie faluja obroty i masz na gaz? Napisz mam lpg nie mam lpg i bedzie jasne PS. Trzeba bedzie sie udac na komputer w twoim przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŻonkaMaFII Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 mam podobny problem, obroty mi faluja miedzy 600 a 900 na lpg, czasem gdy stoje spadaja gwałtownie jeszce nizej ale zaraz sie podnoszą. Na benzynie jest jeszce gorzej, czasem jak odpalę zimny samochód to wogole niechce wskoczyc na obroty i gasnie a jak dodaje gazu to nawet nie reaguje. Gdy przejade kawałek na benzynie i silnk sie rozgrzeje przełacza sie na gaz i jakby kopa dostał jedzie jak rakieta. Nie wiem czy to przepływomierz czy moze aparat zapłonowy? -zaczełam od najtanszych czesci i wymieniłam świece i bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 musisz podjechac do gazownika na wgranie map i regulacje po kompem. PRawdopodobnie cos zle dziala zwiazanego w gazem. U ojca nieodpowiednia byla listwa wtryskowa sekwencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kierownikk Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Panowie chciałbym podpiąć się pod temat. Micra mojej żony z 2004 roku, 1.2 benzyna (bez instalacji gazowej), przebieg 40kkm. Problem jak wyżej, jak się autko lekko zagrzeje to falują obroty tak jakbym pulsacyjnie lekko naciskał i puszczał pedał gazu. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr123 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam Mam ten sam problem czy wyjasni ktos co jest przyczyna ? Auto bez lpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.