Gość maki Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam, jak się właśnie okazało w moim GA16DE przez dwa lata miałem świece ngk BKR6E o mocy 66kW, zamiast BKR5E o mocy 74kW. Jaki to ma wpływ na jakość spalania ? Bo silnik pracuje w miarę porządnie, tylko trochę za dużo "chla". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bravomen Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam,jak się właśnie okazało w moim GA16DE przez dwa lata miałem świece ngk BKR6E o mocy 66kW, zamiast BKR5E o mocy 74kW. Jaki to ma wpływ na jakość spalania ? Bo silnik pracuje w miarę porządnie, tylko trochę za dużo "chla". Pozdrawiam Na pewno ma to negatywny wpływ na spalanie ale nie na poziomie 2-3 l / 100 km Ile on Ci tak "za dużo chla" Ile dokładnie? Może po prostu zacząłeś jeździć na włączonej klimce a że wtedy 1.6 sie muuuuł straszny robi to i cięższą nogę masz? W mieście przy klimce to 10 l/ 100 można się spokojnie spodziewać, a jeśli zaczynasz mooocniej jeździć to i więcej weźmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Poza tym od kiedy świece maja moc?? Podałem za specyfikacją producenta: NGK dla Nissan Primera P11 producent NISSANmodel Primera 16V P11 rocznik 09.1996 - 2000 cylinder (cyl.) 4 litr (l.) 1.6 kilowat (kW) 74 odstęp elektrod 0,8 świece BKR5E nr zamówienia 7938 V-Line 35 LPG/CNG BKR6EIX-LPG nr zamówienia 3356 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 O świecach trochu tematów jest na forum Primera, myśle że warto doczytać niektóre kwestie. Tu chodzi o zdolność świecy do odprowadzania ciepła, a nie o moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 maki to jest moc silnika nie świecy :/ faktycznie nie zwróciłem uwagi, że to oto chodzi, zobaczymy jak teraz się będzie jeździć i ile palić. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.