Gość MARSIK Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Oprócz problemu z amorkami mam problem z dźwiękiem który dochodzi z silnika przeważnie rano i tylko przy zimnym silniku. Są to jakieś piski takie lekko przytłumione. Nie mam pojecia co to jest. Nie byłem jeszcze w serwisie bo dźwięk ten ustaje po przejechaniu ok 500m. a do serwisu mam dalej niż te 500m i jak dojadę to przestanie piszczeć i nie bedzie usterki. Poradźcie co to moze być bo nawet nie potrafie wskazać tropu po za tym że jest to w silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 stawiam na słabo napięty pasek; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turas Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi o piski które znikają po rozgrzaniu to wg. mnie albo pasek albo sprzęgło. Miałem to w poprzednim aucie - pojechałem do serwisu żeby wymienić pasek a skończyło się wymianą sprzęgła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARSIK Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jakoś nie wygląda to jak piszczący pasek, bo ten dźwięk znam. U mnie tak glosno nie piszczy. Czasem przestaje jak sie wyłączy silnik i właczy ponownie. Może to faktycznie sprzegło ale nie zauwazyłem zeby sie ślizgalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość silverpl Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja co prawda w moim qq nie mam takich dźwięków, ale za to mam wyczuwalnie większe wibracje - właśnie z rana przy zimnym silniku ( mam 1.5 DCi) - jak to wygląda u Was ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixel Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ja też mam chyba takie dziwne dzwięki o których piszesz... Wydaje mi się, że to turbina się rozgrzewa/rozkręca... Zanim spaliny ogrzeją wirnik trochę się turbinka ociąga w działaniu... Ale nie mialem okazji zapytać w serwisie... Ale nie wiem czy nie podjadę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 WITAM. Ja w swoim QQ 15dci mam też te objawy.Nie zależnie od tego czy silnik jest zimny czy też ciepły.Po jakimś czasie oczywiści przestaje.Byłem w serwisie z tym problemem już kilka razy ,ale jak dojadę do serwisu przestaje p*....ne piszczeć i panowie z serwisu rozkładają ręce ponieważ nic nie piszczy. A ja wracam do domu z kwitkiem wielce wkurwiony i zdruzgotany . CO TO MOŻE BYĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 U mnie ten efekt jest podobny, przy zimnym silniku słychać z prawej strony (patrząc od strony kierowcy) jakby dźwięk lekkiego tarcia. Byłem w serwisie, podobno stwierdzono, że napinacz paska alternatora nie działał, został wymieniony. Niestety dźwięk nadal jest, więc pewnie znowu się przejadę do serwisu.... aby szukać przyczyn dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.